Κατηγορίες
Αθλήματα

World Parasnowboard Europa Cup 2017: 17ος ο αθλητής του “Εν Σώματι Υγιεί” Κωνσταντίνος Πετράκης! (photos)

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στην κλειστή τεχνητή πίστα Snowworld στο Landgraaf της Ολλανδίας, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Parasnowboard.

Ο αγώνας αποτελούσε μια τελευταία ευκαιρία για όλους τους νέους αθλητές, προκειμένου να κατηγοριοποιηθούν (classification) και να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τους πρώτους τους βαθμούς καινα μπορέσουν να πάρουν θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ώστε -υπό προϋποθέσεις- να προκριθούν στην προσεχή Χειμερινή Παραολυμπιάδα της PyeongChang τον Μάρτη.

Παρών ο Πετράκης!

Στους αγώνες συμμετείχε και ο αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας, Κωνσταντίνος Πετράκης. Ο Πετράκης πέρασε με επιτυχία το classification την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και κατατάχθηκε στην κατηγορία SB-UL (Snowboard Upper Limb -αθλητές με αναπηρία στα άνω άκρα). Την επόμενη μέρα αγωνίστηκε στο αγώνισμα Banked Slalom (κάθε αθλητής κατέβηκε δυο φορές την πίστα και η καλύτερη επίδοση λαμβανόταν υπόψη). Ο αθλητής κατάφερε και τερμάτισε 14ος από 23 αθλητές στην πρώτη κούρσα με χρόνο 49″.66 και στην δεύτερη κούρσα, 16ος από 24 αθλητές με χρόνο 48″.80.

Αν και βελτίωσε το χρόνο του η τελική του κατάταξη ήταν 17η θέση ανάμεσα σε 24 αθλητές. Στους αγώνες συμμετείχε και έτερος Έλληνας αθλητής, ο Κοτρώτσος Ευάγγελος από το σωματείο Π.Α.Σ.Κ.Α. (SB-LL1) o oποίος κατετάγη 32ος στην κατηγορία του και δεν συγκέντρωσε βαθμολογία.

Έτσι ο Πετράκης:
1.Έγινε ο πρώτος αθλητής του “Εν Σώματι Υγιεί” που αγωνίστηκε σε επίσημους διεθνείς αγώνες
2. Έγινε ο πρώτος αθλητής από τη Βέροια που αγωνίστηκε σε επίσημους διεθνείς αγώνες Παραολυμπιακού Αθλήματος
3. Έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που μπαίνει στην παγκόσμια κατάταξη του parasnowboard.
και το Parasnowbard έγινε το πέμπτο Παραολυμπιακό Άθλημα που καλλιεργείται από το “Εν Σώματι Υγιεί”

Τι σημαίνει στην πράξη η συμμετοχή του αθλητή μας και γιατί αποτελεί επιτυχία η 17η θέση:

(Τεχνική Ανάλυση από τον κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρο, Προπονητή ΑμεΑ Α΄Κατ.)

Ο Πετράκης έκανε δύο πολύ σημαντικά βήματα στην Ολλανδία: α) Πέρασε από επίσημο Classification που ήταν προαπαιτούμενο για την αθλητική του πορεία. Το classification (συνήθως, και ανάλογα με τον τύπο της αναπηρίας) κάθε αθλητής το περνάει μια φορά στην έναρξη της καριέρας του και το ισχύ έχει εφ’ όρου ζωής και β) Συμμετείχε με επιτυχία στους αγώνες, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει βαθμούς ώστε να μπει στην Παγκόσμια Κατάταξη (36β – 24ος στον κόσμο) και να έχει ελπίδες να αγωνιστεί στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες PyeongChang 2018.

Θεωρούμε τεράστιας σημασία την επιτυχία του Πετράκη για τους εξής λόγους:

1. Αγωνίστηκε πρώτη φορά σε αγώνες και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο.
2. Τελευταία φορά που είχε επαφή με χιόνι ήταν τον περασμένο Απρίλιο (7 μήνες πριν!)
3. Ανταγωνίστηκε αθλητές παγκόσμιας κλάσης με παγκόσμιες και παραολυμπιακές διακρίσεις από χώρες με παράδοση στα χειμερινά αθλήματα.
4. Ταξίδεψε μόνος, ιδίοις πόροις, χωρίς συνοδό ή/και προπονητή, λόγω ελάχιστης και πενιχρής οικονομικής υποστήριξης την ίδια στιγμή που οι συναθλητές του είχαν μαζί τους ολόκληρο υποστηρικτικό επιτελείο. Για όποιον έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό, καταλαβαίνει τη σημασία αυτού του γεγονότος.
5. Μπήκε στην Παγκόσμια Κατάταξη του αθλήματος (24ος σε σύνολο 28 αθλητών αυτή τη στιγμή).

Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΑμεΑ Εν Σώματι Υγιεί Βέροιας, συγχαίρει τον αθλητή Κωνσταντίνο Πετράκη για τη συμμετοχή και την επιτυχία του και του εύχεται ότι καλύτερο στη συνέχεια της αθλητικής του πορείας!

περισσότερες φωτογραφίες στο r4rehab.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected