Κατηγορίες
Football League - Μεταγραφές

Φέρνει τον “Μαγυάρο” Οικονόμου

Τον Κώστα Οικονόμου, τον οποίο είχε υποδείξει προ ετών ο Πάουλο Σόουζα στον Φερνάντο Σάντος, αναμένεται να αποκτήσει ο Εργοτέλης – σενάριο για Αλμπερτ Μπρους.

Μετά τους Μανώλη Νικολακάκη και Ηλία Τσέλιο ο Εργοτέλης αναμένεται να οριστικοποιήσει τη συμφωνία του και με τον ομογενή Κώστα Οικονόμου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς» η περίπτωση είναι προχωρημένη και ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός (παίζει και αμυντικό χαφ) θα αποτελέσει την τρίτη χειμερινή μεταγραφή των «κιτρινόμαυρων».

Ο παίκτης που γεννήθηκε στις 16/3/1996 στη Βουδαπέστη (πήγε για σπουδές ο πατέρας του και εγκαταστάθηκε μόνιμα) έμεινε ελεύθερος από τη Σέγκεντ στις 2 Σεπτεμβρίου 2017 έχοντας αγωνιστεί σε έναν αγώνα του πρωταθλήματος της Β’ Ουγγαρίας τη σεζόν 2017-18.

Την προηγούμενη περίοδο, ωστόσο, είχε 37 συμμετοχές και 1 γκολ με τη φανέλα της Ζεόλ στην ίδια κατηγορία. Η καριέρα του ξεκίνησε από την ακαδημία της ΜΤΚ Βουδαπέστης και μάλιστα είχε γίνει ντόρος στην Ουγγαρία, όταν ο παίκτης κλήθηκε στην Εθνική Παίδων της Ελλάδας (με κόουτς τον Θοδωρή Παχατουρίδη) προλαβαίνοντας την ουγγρική ομοσπονδία.

Είναι ενδεικτικό πως η Nemzeti Sport ανέφερε σε δημοσίευμά της τον Ιανουάριο του 2013 ότι «εκλάπη αμυντικός»!

Σύμφωνα το FL news, ο Πορτογάλος τότε προπονητής της Βιντεοτόν Πάουλο Σόουζα είχε υποδείξει τον Οικονόμου στον συμπατριώτη του Φερνάντο Σάντος που καθοδηγούσε εκείνη την εποχή την Εθνική Ελλάδας. Τα επόμενα χρόνια ο ομογενής αμυντικός μέτρησε 16 συμμετοχές με τους Παίδες και τους Νέους.

Από κει και πέρα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς» ο Εργοτέλης παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα του Άλμπερτ Μπρους και του Παναιγιάλειου.

Ο 23χρονος Γκανέζος αμυντικός μέσος αρνήθηκε να ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας του στη Δράμα, λόγω των οικονομικών προβλημάτων και έκτοτε μπήκε σε «καραντίνα». Αν μείνει ελεύθερος οι Κρητικοί αναμένεται να κινηθούν για την απόκτησή του.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected