Κατηγορίες
Αθλήματα

Επέστρεψε στις νίκες ο Φίλιππος Βέροιας

Ο Φίλιππος επικράτησε με 26-16 του Πανελληνίου στην Κυψέλη

Μετά από δύο ήττες, η δεύτερη εντός έδρας, ο Φίλιππος επέστρεψε στις επιτυχίες για την 15η αγωνιστική της Handball Premier. Οι Βεροιώτες επικράτησαν με 26-16 του Πανελληνίου στην Κυψέλη και με αυτή τη νίκη έφτασαν στους 12 βαθμούς πιάνοντας τη ΧΑΝΘ – που έχει ένα ματς λιγότερο – στην 7η θέση.

Όπως αναφέρει το e-handball, η ομάδα του Θόδωρου Παυλίδη, χρειάστηκε κάτι περισσότερο από πέντε λεπτά για να βρει ρυθμό στην άμυνα – που μέχρι τότε είχε παραχωρήσει δύο πέναλτι στον πανελλήνιο – και να αρχίσει να κλέβει μπάλες. Με αυτόν τον τρόπο αλλά και με σχετικά καλές επιλογές στην επίθεση από την περιφέρεια άρχισε να δημιουργεί μια διαφορά που ολοένα και μεγάλωνε μέχρι να φτάσει στο +8 (12-4 και 13-5). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, προσπάθησαν να πιέσουν με τη σειρά τους στην άμυνα, υποχρέωσαν σε κάποια λάθη τον Φίλιππο, γεγονός που τους επέτρεψε να μειώσουν στα έξι τέρματα με τη λήξη του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, με τον Πανελλήνιο να παρουσιάζεται ιδιαίτερα ακίνδυνος επιθετικά – χάρη και στις επεμβάσεις του Ζλατάνου κάτω από τα δοκάρια του Φιλίππου – και χωρίς λύσεις στις ειδικές καταστάσεις. Ο γηπεδούχοι σκόραραν ουσιαστικά περισσότερο με πέναλτι, και μόνο στα τελευταία λεπτά κατάφεραν να βρουν λύσεις, όταν ο Παυλίδης χρησιμοποίησε παίκτες που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής.

Στο φύλλο αγώνος γράφτηκε: «Στο 41:22 του αγώνα ο παίκτης του Φιλίππου Αρσενασβίλι απεβλήθη με κόκκινη κάρτα διότι εκτός φάσης χτύπησε τον αντίπαλό του στο πρόσωπο. Η ενέργεια κρίνεται ως ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη και σύμφωνα με το άρθρο 8.6 το δελτίο του αθλητή κρατήθηκε».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 16-26

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-5, 3-10, 4-12, 6-14, 9-15 (ημχ.), 9-18, 10-20, 10-21, 11-22, 13-24, 16-26

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Σπύρος Μπαλωμένος): Παζάρογλου, Κολιούλης, Λιάλιος 1, Οικονόμου 1, Χάρμπης 1, Χρ. Μπαλάσκας 3, Μπαρμπαράκης 8, Νιντερέγγερ, Ζάτσε 1, Αντωνιάδης, Κάτρης, Κουσκουλιάνος, Ταουσάνης, Ε. Μπαλάσκας 1, Τσακούλης, Τσομπανίδης

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β. (Θόδωρος Παυλίδης): Ζλατάνος, Ζευγαρόπουλος 5, Δ. Τριανταφυλλίδης 1, Ρίζος, Σαράφης 1, Α. Τριανταφυλλίδης 1, Χαραλαμπίδης 6, Σεϊρεκίδης, Φιλόσογλου 1, Κωστακίδης 4, Αποστολίδης, Σιαματάς 3, Γραμματικόπουλος, Καλλιαρίδης, Αρσενασβίλι 4, Γρηγοριάδης

Διαιτητές: Κουτσός – Φωκίτης Δίλεπτα: 5-7 Πέναλτι: 4/5-2/3 Αποβολή: 41:22 Αρσενασβίλι (μπλε κάρτα, κρατήθηκε δελτίο)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected