Κατηγορίες
Football League

Γ Εθνική ή τοπικό για τη Βέροια; Τι ισχύει σε κάθε περίπτωση

Ο ανενεργός τα τελευταία χρόνια Ερασιτέχνης καλείται να προκηρύξει εκλογές και να τρέξει την επόμενη μέρα στη Βέροια.

Όπως αναφέρει το FL News, από τη στιγμή που αποχώρησε από τον επαγγελματικό χάρτη του ποδοσφαίρου η Βέροια ο Ερασιτέχνης καλείται να τρέξει τις εξελίξεις για την επόμενη μέρα.

Ο ΓΑΣ Βέροια, όμως, είναι ανενεργός τα τελευταία χρόνια, οπότε θα πρέπει σε πρώτη φάση να προκηρυχθούν εκλογές. Με απαραίτητη επανεργοποίησή του θα μπορέσουν να ληφθούν και οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας.

Το πρώτο βασικό ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει είναι το «στη Γ’ Εθνική ή σε τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ημαθίας;»

Αν δεν αλλάξουν οι διατάξεις ή αν δεν βρεθεί κάποιο από τα γνωστά «παράθυρα» του ελληνικού ποδοσφαίρου κάθε επιλογή έχει το κόστος της.

Θυμίζουμε ότι ο Πανθρακικός που βρέθηκε σε ανάλογη θέση το 2016-17 επέλεξε το restart από το β’ τοπικό (ΕΠΣ Θράκης) αντί για τη Γ’ Εθνική. Σημειωτέον από την τρίτη κατηγορία δεν μπορούν να προβιβαστούν από τον πρώτο χρόνο (κι ας τερματίσουν πρώτες) οι ομάδες που την προηγούμενη περίοδο αποσύρθηκαν από επαγγελματική κατηγορία, λόγω χρεών.

Οπως είχε εξηγήσει σε ανοικτή συγκέντρωση ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Γιώργος Μπάρκουλας τον Ιούλιο του 2017:

«Ο Πανθρακικός δεν μπορεί να κατέβει στη Γ’ Εθνική πρωτίστως για οικονομικούς λόγους, καθώς δεν έχει βρεθεί κάποιος να στηρίξει την ομάδα.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως αν κατέβουμε αυτή τη στιγμή στη Γ’ Εθνική, παίρνουμε τη θέση της ΠΑΕ. Παίρνουμε δηλαδή όλες τις τιμωρίες της ΠΑΕ, ξεκινάμε με -6 βαθμούς στη βαθμολογία, και θα έχουμε ένα πρόστιμο από 2.000-5.000. Ακριβώς δεν ξέρουμε πόσο είναι.

Τρίτος λόγος είναι πως από τη στιγμή που θα κατέβουμε στη Γ’ Εθνική την πρώτη χρονιά ο στόχος θα είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Τη δεύτερη χρονιά επειδή είμαστε Πανθρακικός, όλοι, και ο κόσμος και εμείς, θα θελήσουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό και να ανέβουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ανεβαίνοντας στις επαγγελματικές κατηγορίες, αμέσως παίρνουμε το 50% των χρεών της ΠΑΕ προς τρίτους.

Δύσκολο λοιπόν να βρεθεί κάποιος να βάλει τα λεφτά του για μια χρονιά ή για δυο χρονιές και την τρίτη χρονιά να βρεθεί χρεωμένος.

Έτσι πήραμε την απόφαση σαν Δ.Σ. να ξανακάνουμε τον Πανθρακικό από την αρχή, από τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ, μέχρι να βρεθεί κάποιος να μας βοηθήσει να ανεβάσουμε στις εθνικές κατηγορίες, καθαρή την ομάδα χωρίς χρέη και χωρίς τίποτα».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected