Football League - Μεταγραφές

Πίτκας, Ηλιάδης και Χασομέρης οι επόμενοι, πρώτα οι εξετάσεις για Μάρτινς και Μακρή

Νωρίτερα από ότι είχε συμφωνηθεί απάντησε ο Βαγγέλης Πίτκας στην πρόταση του Γιάννη Μπύρου.

Όπως αναφέρει το sportdrama, ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας έκανε τηλεφωνικά πρόταση ενδιαφέροντος στον έμπειρο τερματοφύλακα χθες το μεσημέρι και η πρόταση του στο οικονομικό άφησε ικανοποιημένο τον μέχρι πρότινος πορτιέρο της Λαμίας. Ωστόσο ο Πίτκας, καθώς αιφνιδιάστηκε ευχάριστα από το τηλεφώνημα και την πρόταση Μπύρου ζήτησε ένα μικρό περιθώριο μιας μέρας για να ενημερώσει την οικογένεια του για την μετακίνηση. Η απάντηση ήρθε νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής και ήταν φυσικά θετική. Έτσι πλέον ο Βαγγέλης Πίτκας μαζί με τον Ορέστη Μένκα θα αποτελούν το υλικό εργασίας του Σπύρου Χριστόπουλου.

Γεννήθηκε στις Σέρρες στις 30 Ιουλίου 1983 και έχει ύψος 1.90 και αρκετά πλούσιο παλμαρέ

Στις ηλικιακές κατηγορίες ξεκίνησε την καριέρα του στον Μέγα Αλέξανδρο Καρπερής και στην συνέχεια μεταπήδησε στην ιταλική Ουντινέζε και στον Ηρακλή.

Σαν τρίτος της παρέας, για να κλείσει η τριπλέτα, εκτός κάποιου απρόοπτου, πιθανότατα να είναι ο Μιχάλης Ηλιάδης. Ο νεαρός (29/5/96) δραμινός τερματοφύλακας επέστρεψε από την Ιταλία όπου αγωνιζόταν στην Σαλερμιτάνα, ομάδα Β’ εθνικής και όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρώσει με την συμμετοχή την τριάδα των τερματοφυλάκων στους «μαυραετούς».

Τελευταίο χτύπημα με Χασομέρη

Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ο Γιάννης Μπύρος ολοκλήρωσε τα …χτυπήματα του με τελευταίο αυτό του Δημήτρη Χασομέρη που ήταν δις ο σκόρερ στα παιχνίδια της Δόξας με τον Απόλλωνα Πόντου. Ο 31χρονος (23/6/89) επιθετικός γεννήθηκε στην Ξάνθη και έχει ύψος 1.86 ! Εδώ και αρκετές μέρες ήταν στο στόχαστρο του Γιάννη Μπύρου ο οποίος και σε αυτή την περίπτωση ενήργησε άμεσα και έκλεισε τον έμπειρο στράικερ.

Ο Δημήτρης Χασομέρης γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 1989 στην Κομοτηνή. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα πραγματοποίησε στην ομάδα της Μεσσούνης του Νομού Ροδόπης. Η επαγγελματική του καριέρα άρχισε στην Skoda Ξάνθη και από εκεί σε Ατσαλένιο, Μακεδονικό και Αναγέννηση Επανομής. Συνέχισε για δύο χρόνια στο πρωτάθλημα της Football League με την φανέλα της Λάρισας έχοντας 53 εμφανίσεις και 7 τέρματα και από εκεί μεταπήδησε στον Πανθρακικό, τα Τρίκαλα και μέχρι πρότινος ήταν στον Απόλλωνα Πόντου. Συνολικά έχει κάνει 72 συμμετοχές στην Super League, τις 68 με την φανέλα του Πανθρακικού (2013-2016) και τέσσερις με της Ξάνθης.

Συμφωνία με Μάρτινς και Μακρή όμως υπολείπονται οι ιατρικές εξετάσεις

Ο 34χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ROGERIO MARTINS GONCALVES είναι πλέον στο κατώφλι της Δόξας. Συνεχίζοντας την τακτική του με την οποία αποσκοπεί να ενισχύσει άμεσα το έμψυχο υλικό της ομάδας, ο Γιάννης Μπύρος έκανε άλλες δύο κινήσεις. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου συμφώνησε προφορικά με τον Ροτζέριο Μάρτινς και τον Γιώργο Μακρή από την ΑΕ Καραϊσκάκης.

Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει η δικλείδα των ιατρικών εξετάσεων και ένα περισσότερο για την περίπτωση του Βραζιλιάνου ο οποίος είναι αρκετό καιρό χωρίς σημαντικες αγωνιστικές παρουσίες. Βέβαια αποτελεί ένα όνομα που παίζει πολλά χρόνια στη χώρα μας και με πολύ καλές εμφανήσεις.

Γεννήθηκε στην Ουμπεράμπα της Βραζιλίας στις 19 Νοεμβρίου του 1984 και διανύει φέτος την 11η σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας την αγωνιστική περίοδο 2005-2006 και συνέβαλε καθοριστικά στην άνοδο του Αστέρα Τρίπολης από τη Γ’ Εθνική ως και τη Super League, έχοντας συνολικά σε τρία χρόνια 13 γκολ σε 76 συμμετοχές, σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε για μια σεζόν (2008-2009) στον Εργοτέλη κι άλλη μια (2009-2010) στον Ολυμπιακό Βόλου, όπου είχε μια «γεμάτη» χρονιά, με 20 τέρματα σε 34 αγώνες. Το 2010 επέστρεψε στον Αστέρα Τρίπολης, όπου έμεινε για άλλες δύο περιόδους, προσθέτοντας ακόμη 50 συμμετοχές και 5 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την ομάδα της Αρκαδίας.

Επόμενος σταθμός ήταν ο Λεβαδειακός, για δύο περιόδους (2012-2013 και 2013-2014), με 13 τέρματα σε 69 παιχνίδια στη Super League και στο κύπελλο. Το 2015 ξεκίνησε τη χρονιά στη Νίκη Βόλου όπου θα αγωνιστεί σε 11 αγώνες πετυχαίνοντας ένα γκολ απέναντι στον Πανθρακικό. Ακολούθησε η Κύπρος και ο Άρης Λεμεσού και μετά το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας για λογαριασμό της Αλ Ορόμπα. Τελευταίος σταθμός το Αιγάλεω.

Ο Μακρής

Επόμενη κρούση για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Δόξα ήταν αυτή με τον 34χρονο (15/11/84) κεντρικό χαφ Γιώργο Μακρή που γεννήθηκε στην Καβάλα και ζει στη Νικήσιανη.

Με ύψος: 1,86 μ. ο Μακρής ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τον ΠΑΟΚ, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια ο Αγροτικός Αστέρας (Γ’ – 26 συμ. 2 γκολ), ο Πιερικός (Γ’ – 54 συμ. 8 γκολ) και ο Ολυμπιακός Βόλου (Γ’ – 27 συμ. 4 γκολ). Το 2008 επέστρεψε στον Πιερικό (68 συμ. 9 γκολ) και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής για να πάρει αναβάθμιση στο πρωτάθλημα της Superleague, το 2010, όπου αγωνίστηκε με τα χρώματα της Κέρκυρας (31 συμ. 1 γκολ), του Ατρόμητου (8 συμ.), του ΟΦΗ (77 συμ., 9 γκολ) και του Ηρακλή (8 συμ.), με ένα μικρό διάλειμμα στην Κύπρο και την Ανόρθωση (13 συμμ.).

Τον Γενάρη του ’16 μετακόμισε στην Ιταλιά και στην Πίζα του Γκατούζο (τον γνώριζε από τη θητεία του στον ΟΦΗ), όπου αγωνιζόταν στη Serie C, με την οποία κατέκτησε την άνοδο στη Serie B, πραγματοποιώντας 10 εμφανίσεις (1 γκολ). Λόγω κόντρας που είχε ξεσπάσει στην ιταλική ομάδα, ανάμεσα στην πρώην και τη νυν διοίκηση, τέθηκε στο περιθώριο από όπου τελικά αποδεσμεύτηκε τον Ιανουάριο. Από τότε μέχρι τώρα ήταν στο έμψυχο υλικό της ΑΕ Καραϊσκάκης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected