Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδας, 3η φάση] Άρης Αβάτου – Πλατανιάς 1-1, 6-5 πεν

Τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας του ζει ο Άρης Αβάτου που απέκλεισε στα πέναλτι τον Πλατανιά και θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στους ομίλους του κυπέλλου.

Ο κυπελλούχος Ξάνθης επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι χάρη σε έναν εκπληκτικό Αμουτζάκη και κόντρα σε μια ομάδα που πριν δύο χρόνια τους χώριζαν 5 κατηγορίες, κράτησε το 1-1 σε κανονική διάρκεια του αγώνα και παράταση και με απίστευτη ψυχραιμία μπροστά σε περίπου 2500 χιλιάδες φίλους του, πήρε την τεράστια πρόκριση.

Όπως αναφέρει το thrakisports, στο 21’ ο Δόντσος με πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσαμούρη έκανε το 1-0 ενώ στο 30′ έγινε το 2-0 αλλά το γκολ με ωραία κεφαλιά του Μιχάλη Μελισσόπουλου ακυρώθηκε ως off side μέσα σε διαμαρτυρίες των γηπεδούχων

Στο β’ μέρος στο 58’ σημειώθηκε η ισοφάριση μέσα σε νέες διαμαρτυρίες των Χανιωτών στο ξεκίνημα της φάσης που κατέληξε σε γκολ με κεφαλιά του Παπανικολάου. Στο φινάλε ο Πλατανιάς έφτασε στο γκολ με τον Παπανικολάου αλλά ο Αμουτζάκης κράτησε την ισοπαλία, ενώ και στα πέναλτι απέκρουσε δύο φορές την μπάλα και έστειλε την ομάδα του στους ομίλους.

Συνθέσεις

Άρης Αβάτου (Γιώργος Μαραντάς): Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης, Μίλλερ, Κουτσούμπας, Ταχτσίδης, Σαρρηγιαννίδης, Δόντσος (69′ λ.τρ. Ψεμματάς), Κοτόπουλος (102′ Βαφειάδης), Γκέκας (77′ Σιχλοιμίρης), Μελισσόπουλος Μ.

Πλατανιάς (Πάουλο Κάμπος): Γκότ, Κόρτστμαν, Ρουσσάκης, Πουρζιτίδης (60′ Κωστίκος), Μποσκέτι, Τσαμούρης, Ποζατζίδης Χ. (46′ Ποζατζίδης Στ.), Ουές (46′ Παπουτσογιαννόπουλος), Νίλι (118′ Σμυρλάκης), Παπανικολάου, Μιγκέλ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected