Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδας] Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 2-1

Βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε ο Αστέρας Τρίπολης μετά τη νίκη του επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Σκόρερ ο Άνχελ Ορτέγκα αλλά και ο Χοσέ Βαλιέντε για τους Αρκάδες!

Όπως αναφέρει το arcadiasports, η ομάδα της Τρίπολης που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της ξεκίνησε το ματς έχοντας τον έλεγχο όντας όμως φλύαρη.

Η πρώτη στιγμή στο ματς ήρθε στο 20ο λεπτό όταν ο Καλτσάς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Μουνάφο μετά την πρώτη προβολή προσπάθησε να πάρει μια κεφαλιά που πέρασε αρκετά άουτ.

Λίγο αργότερα, στο 27,’ ήρθε η καλύτερη στιγμή του Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο από ατομική ενέργεια.

Αφού ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο ο Κοσμάς Τσιλιανίδης έχοντας πλάτη στο τέρμα γύρισε το κορμί του και προσπάθησε μ’ ένα σουτ να απειλήσει τον Βάσιτς, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο το οποίο ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα να είναι “αφεντικό” στο ματς, χωρίς να έχει μετουσιώσει σε γκολ την αγωνιστική του υπεροχή.

Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας απείλησε με τον Τσιλιανίδη ο οποίος πλάσαρε άστοχα μέσα από την περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να παγώσουν τον ρυθμό στο παιχνίδι και το κατάφερναν με τον Αστέρα να δυσκολεύεται να δημιουργήσει μέχρι το 68′.

Από τα δεξιά ο Κώτσιρας πέρασε δύο αμυντικούς και πέφτοντας “έσπασε” τη μπάλα στον Καλτσά. Ο τελευταίος έκανε το σουτ στην κίνηση με τον Βάσιτς να έχει απάντηση, όμως στην επαναφορά ο Ορτέγκα σούταρε για το 1-0 μετά από κόντρα σε αμυνόμενο.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με μια στατική φάση.

Ο Σικαμπάλα εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά με τον Τζανετόπουλο να έρχεται και με σουτ από το ύψος του πέναλτι να ισοφαρίζει.

Τρία λεπτά αργότερα (77′) ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι για χέρι του Γκαρός, όμως ο Βάσιτς είχε απάντηση στο χτύπημα του Μανιά!

Οι Αρκάδες επέμειναν και δικαιώθηκαν, αφού στο 85′ ο Βαλιέντε με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε άψογα τη σέντρα του Μουνάφο στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα το Βάσιτς για το τελικό 2-1.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αθανασιάδης απομάκρυνε εντυπωσιακά για να δώσει στον Αστέρα προβάδισμα πρόκρισης στον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος!

Συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Ορτέγκα (83′ Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Μπελόκ, Τσιλιανίδης (61′ Φερνάντεθ), Καλτσάς, Ρόλε (61′ Μανιάς), Δουβίκας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλμπέρτο Μοντεαγούδο): Βάσιτς, Στάθης, Οριχβέλα, Λούκις, Βαφέας, Τζανετόπουλος, Κλοντιάν, Ελ Χέλβε (60′ Γκαρός), Αλμέιδα Πέντρο (46′ Γκονζάλες), Σικαμπάλα, Βάρκας (73′ Ακόστα).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected