Κατηγορίες
Super League 1

Βαθμολογική ανάσα για την ΑΕΛ!

Την πρώτη της εντός έδρας νίκη πέτυχε η ΑΕΛ επικρατώντας με 1-0 του Παναιτωλικού και ο Τζιανλούκα Φέστα έκανε ιδανικό ντεμπούτο στον «βυσσινί» πάγκο.

Μία νίκη που ήρθε με μπόλικο άγχος αφού η λαρισινή ομάδα δεν κατάφερε να επενδύσει στο γρήγορο τέρμα που σημείωσε για να οδηγηθεί σε μία πιο εύκολη επικράτηση.

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ παρέταξε την ΑΕΛ με κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, επιλέγοντας να «επενδύσει» στο σύστημα που δούλεψε περισσότερο η ομάδα κατά την προετοιμασία της, αυτό του 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε και πάλι ο Κρίστινσον, στην άμυνα οι Γκόλιας, Μόρας και Ζίζιτς, συνεπικουρούμενοι και από τον Καρανίκα που έπαιρνε λίγες επιθετικές πρωτοβουλίες, Άντωνη, Μπάλας, Μιλοσάβλιεβιτς και Ντέλετις στη μεσαία γραμμή και Πίτι, Κούνιτς στην επίθεση.

Οι «βυσσινί» ευτύχησαν μάλιστα να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους επίσκεψη στην εστία του Κυριακίδη, όταν από κόρνερ του Πίτι η άμυνα του Παναιτωλικού έδιωξε άσχημα, ο Ισπανός «γέμισε» και πάλι στην περιοχή, κακή εκ νέου η απομάκρυνση με τη μπάλα να καταλήγει στον Μιλοσάβλιεβιτς που σούτερε δυνατά, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του πορτιέρο της αγρινιώτης ομάδας κάνοντας το 1-0.

Θα περίμενε κανείς αυτό το γκολ να απελευθερώσει τους παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα, που είχαν μία ακόμη καλή στιγμή με τον Πίτι στο 10’, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ, αλλά αυτό δεν συνέβη… Ο ρυθμός της αναμέτρησης έγινε πολύ αργός, το παιχνίδι κακό και η ΑΕΛ αδυνατούσε να βγάλει παίκτες στην επίθεση και να γίνει επικίνδυνη για την αντίπαλη εστία.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Παναιτωλικός που ανέβαζε σταδιακά τις γραμμές του, χωρίς όμως κι αυτός από την πλευρά του να έχει να επιδείξει κάτι το σημαντικό και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 1-0 για την ΑΕΛ. Ένα 45λεπτο κακό και για τις δύο ομάδες που δεν είχαν ένταση στις κινήσεις τους, δεν είχαν ταχύτητα, ούτε καν καλή κυκλοφορία. Διάστημα στο οποίο κρατάς μόνο το γκολ κι όλο το υπόλοιπο το ξεχνάς…

Οι δύο τεχνικοί επέλεξαν να ξεκινήσουν το δεύτερο ημίχρονο με τους ίδιους παίκτες, γνωρίζοντας ότι η αποστολή τους θα ήταν ακόμη πιο δύσκολη αφού η βροχή θα αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα στις προσπάθειές τους.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ιδιαίτερα, οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τη μετριότητα και οι όποιες επιθετικές πρωτοβουλίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι μεν φιλοξενούμενοι είχαν να επιδείξουν δύο πολύ καλά μακρινά σουτ που έβγαλε ο πορτιέρο της ΑΕΛ και οι «βυσσινί» την πολύ μεγάλη φάση του 61ου λεπτού με τον Ντέλετιτς να σουτάρει άουτ, έχοντας βγάλει εκτός «μάχης» και τον Κυριακίδη.

Με τα λεπτά να κυλάνε ήταν αναμενόμενο η ΑΕΛ να προσπαθήσει να «φάει» λεπτά για να φτάσει στην πρώτη της εντός έδρας νίκη και να αφήνει σε δεύτερο πλάνο κάθε άλλη σκέψη, ενώ οι φιλοξενούμενοι χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα αναζήτησαν μία καλή στιγμή για να φτάσουν στην ισοφάριση.

το φιλμ του αγώνα στο sportlarissa.gr

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκόλιας, Μόρας, Ζίζιτς, Ντέλετιτς, Άντωνη, Μπάλλας (67’ Κόεφ), Κούνιτς (90’ + Γρομμητσάρης), Πίτι (75’ Μόρσι), Μιλοσάβλιεβιτς

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Χόρχε Ντιάζ, Μιχάι, Χαντάκιας (70’ Λουσέρο), Μπαρμπόσα (61’ Καμαρά), Μάζουρεκ (77’ Μαννά), Έρικσον, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μοράρ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected