Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μπαμπάς και γιος, αντίπαλοι για 90΄!

Την ερχόμενη Κυριακή ο Ανθεστίωνας θα υποδεχτεί τον ΠΑΟ Κρουσώνα για την Α1 ΕΠΣ Ηρακλείου και τα… φώτα θα είναι στραμμένα στο Θραψανό για ένα ιδιαίτερο λόγο. Πρόκειται για ένα αγώνα με… προεκτάσεις, καθώς σε επίπεδο προπονητών θα είναι μια ενδοοικογενειακή… μονομαχία.

Στον πάγκο των γηπεδούχων ο Μάριος Σηφάκης και σε αυτόν της φιλοξενούμενης ομάδας ο Μύρων Σηφάκης. Πατέρας εναντίον γιου ή αν θέλετε ο δάσκαλος κόντρα στον μαθητή, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Ηρακλείου. Οι δύο πρωταγωνιστές μίλησαν στη “Νέα Κρήτη” για τα ιδιαίτερα συναισθήματα που δημιουργεί το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Την… πάσα πήρε πρώτος ο εμπειρότερος Μύρων Σηφάκης, που τόνισε αρχικά για το ματς που έρχεται: «Καταρχήν θέλω να πω για τον Μάριο – γιατί το γνωρίζω πολύ καλά από τη στιγμή που ενδιαφέρθηκε ο κ. Γιαννακάκης και η διοίκηση του Ανθεστίωνα – ότι δουλεύει σε ένα υγιές περιβάλλον. Ειδικά τον κ. Γιαννακάκη τον γνωρίζω από τα όμορφα χρόνια του ΟΦΗ και είναι αγαπητός φίλος από εκείνες τις εποχές.

Ο Μάριος είναι τυχερός γιατί έχει μια διοίκηση που βγάζει υγεία, ενώ το ίδιο τυχερός αισθάνομαι και εγώ, γιατί έχω την εμπειρία να αξιολογήσω ότι επίσης εργάζομαι σε ένα υγιές περιβάλλον. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία σε ποια κατηγορία δουλεύεις, αλλά να υπάρχει ένα υγιές περιβάλλον ώστε να κάνεις τη δουλειά σου με αξιοπρέπεια. Έρχεται λοιπόν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα για τους προπονητές. Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να ελέγξουμε και τα συναισθήματά μας, ειδικά εγώ που είμαι μεγαλύτερος. Όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή, δεν ξέρω ποια ακριβώς θα είναι τα συναισθήματα.

Είναι πρωτόγνωρο, κάτι ιδιαίτερο και φυσικά όμορφο. Ανυπομονώ να το ζήσω, σαν πατέρας και σαν άνθρωπος. Να έχω και αυτή την εμπειρία, που δεν ξέρω αν μπορούν να την έχουν πολλοί άνθρωποι. Σαν προπονητής, όπως και ο Μάριος, θα προσπαθήσει ο καθένας για το καλύτερο ώστε να κερδίσει η ομάδα του. Ο καθένας θα επιδιώξει να προετοιμάσει την ομάδα του μέσα από τη στρατηγική και όλες τις λεπτομέρειες. Μένει να δούμε αν το αλεπουδάκι είναι 101 ετών, όταν η αλεπού είναι 100, κι αν αυτό εφαρμοστεί στην πράξη. Αν συμβεί αυτό, θα στεναχωρηθώ γιατί θα σημαίνει ότι έχασα το ματς, αλλά θα χαρώ διπλά γιατί ανατρέψαμε τους κανόνες οικογενειακώς. Έχει και την όμορφη πλευρά αυτός ο ποδοσφαιρικός αγώνας».

Από την πλευρά του, ο Μάριος Σηφάκης επισήμανε: «Αρχικά θα σταθώ στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα αγώνα ανάμεσα στον Ανθεστίωνα και τον ΠΑΟ Κρουσώνα. Κάθε ομάδα έχει τον στόχο της και θέλει τη νίκη για τους λόγους της. Εμείς έχουμε δύο νίκες εκτός και δύο ισοπαλίες στην έδρα μας και θέλουμε να σπάσει το… ρόδι και στο Θραψανό. Όσο για το κομμάτι το οικογενειακό, σίγουρα είναι κάτι πολύ όμορφο. Εμένα προσωπικά μου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο ώστε να κερδίσω τον πατέρα μου.

Ξέρω πώς σκέφτεται προπονητικά και αυτός πώς σκέφτομαι εγώ. Θεωρώ ότι αυτοί που θα κρίνουν το αποτέλεσμα είναι οι ποδοσφαιριστές. Είναι κάτι ιδιαίτερο και όμορφο. Ο αγώνας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όμως από ’κει και πέρα αντίπαλοι θα είμαστε για 90 λεπτά. Θα κοιτάξω να τον κερδίσω, όπως και αυτός από την πλευρά του. Στο τέλος, πάλι πατέρας και γιος».

Στη… μέση η σύζυγος και μητέρα!

Για το κυριακάτικο παιχνίδι, κάπου στη… μέση θα βρεθεί η γυναίκα της οικογένειας, ως μητέρα και σύζυγος, που μάλιστα κατάγεται από το Θραψανό.

Ο 35χρονος προπονητής των “κιτρινόμαυρων” επισήμανε χαρακτηριστικά: «Η μητέρα μου έχει ζοριστεί πολύ με το θέμα ποδόσφαιρο. Μόνο τα ρούχα να μας πλένει, φτάνει (γέλια). Θα είναι κάτι ξεχωριστό και για εκείνη. Βασικά δεν ξέρει με ποιον θα είναι. Πιστεύω ότι εκεί κερδίζω εγώ, γιατί όπως και να το κάνουμε είμαι παιδί της. Αυτή θα είναι στη δυσκολότερη κατάσταση, αλλά 90 λεπτά είναι, θα περάσουν».

Από την πλευρά του, ο έμπειρος προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στις «εσωτερικές μονομαχίες» του παρελθόντος: «Το έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν, με τον Μάριο ως αντίπαλο όταν ήταν ποδοσφαιριστής. Το ίδιο και με τον Μιχάλη, όταν ήταν στον ΟΦΗ και εγώ στον Εργοτέλη. Τον Μιχάλη τον είχα και ποδοσφαιριστή. Κάποια πράγματα είναι ευλογία για ένα άνθρωπο, αν μπορεί να τα ζήσει. Να έχει εμπειρίες. Σ’ αυτό το κομμάτι νιώθω ευλογημένος από το ποδόσφαιρο».

Για τη διαδρομή του γιου του στην προπονητική, ο Μύρωνας Σηφάκης υπογράμμισε: «Ο Μάριος δείχνει με τη δουλειά του ποιος είναι και τι κάνει. Τα παιδιά μου δεν έχουν ανάγκη να τους προβάλλει ο πατέρας τους. Έχουν μάθει να κερδίζουν μόνοι τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη. Δε θα έλεγα ότι από παλιά κάναμε ιδιαίτερες συζητήσεις για την προπονητική. Είναι παντρεμένος, ζει με την οικογένειά του και, όταν συναντιόμαστε, λίγες φορές συζητάμε για αυτά τα θέματα. Σαν ποδοσφαιριστές δεν μπήκα ποτέ στα πόδια τους. Μπορεί να μη λέμε πολλά, αλλά με μια ματιά μπορούμε να κατανοήσουμε τι γίνεται».

Κλείνοντας, ο Μάριος ανέφερε για την ποδοσφαιρική παράδοση της οικογένειας και την πορεία των αδελφών του, Μιχάλη και Βασίλη: «Είμαι περήφανος, καταρχήν για τον Μιχάλη, για αυτά που έχει καταφέρει. Πάνω από όλα στη διαδρομή του έδειξε ήθος και αξιοπρέπεια, ανεξάρτητα από το ταλέντο του. Ο Βασίλης τώρα ξεκινάει και δεν μπορούμε να τον κρίνουμε ακόμη. Έχει θέληση και είναι σοβαρός, τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά. Ας ελπίσουμε να τους ξεπεράσει και τους δύο, ώστε οικογενειακώς να είμαστε περήφανοι για αυτόν.

Από την πλευρά μου, προσπάθησα να ξεχωρίσω αυτό το κομμάτι και από τον πατέρα μου και από τον Μιχάλη. Είμαι πιο ψύχραιμος, θα έλεγα, στις αποφάσεις μου. Δε βιάζομαι να πάω μπροστά. Είχα μια καλή συνεργασία με το Λίντο για 12 χρόνια. Ας πούμε, δε βιάζομαι για το παραπάνω βήμα. Ο Ανθεστίωνας ήταν η μόνη ομάδα που μου κέντρισε το ενδιαφέρον, βάσει νοοτροπίας και φιλοσοφίας, από τους ανθρώπους της διοίκησης και όσους είναι κοντά στην ομάδα. Θεωρώ ότι ήταν πιο κοντά στα δικά μου “θέλω” και τη φιλοσοφία μου».

Απόδοση – Επιμέλεια : neakriti.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected