Κατηγορίες
Basket

Ακτίνες Χ – Ο διπρόσωπος Παναθηναϊκός και η ήττα από τη Ζαλγκίρις

Του Γιώργου Χαρισιάδη

Tip : Σε αυτή τη στήλη θα γίνεται, μετά το πέρας κάθε αγωνιστικής, μια ευρύτερη ανάλυση για τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε χθες με δύο πρόσωπα απέναντι στη Ζαλγκίρις και φέτος δείχνει πως είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.

Ξεκίνησε άσχημα το ματς στο 1ο ημίχρονο, μένοντας πίσω μέχρι και με 17 πόντους,. Όμως στο 2ο ημίχρονο βελτιώθηκε στην άμυνα, έκανε καλύτερες επιλογές στην επίθεση και κατάφερε να ισοφαρίσει, να περάσει ακόμη και μπροστά και έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, αλλά δυστυχώς ο Καλάθης αστόχησε στην τελευταία επίθεση , για να πάει το ματς στην παράταση.

Οι Λιθουανοί είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, με έναν ικανότατο προπονητή που διάβασε εκπληκτικά το ματς. Η άμυνα που έπαιζε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού μόνο τυχαία δεν ήταν. Αρκεί να πούμε μόνο, πως στην 1η περίοδο ο Καλάθης είχε 0 ασίστ! Ο coach της Ζαλγκίρις, περιόρισε δημιουργικά τον play maker των πρασίνων και βλέπαμε όταν πήγαινε η μπάλα στον Langford, να πέφτουν 2 πάνω του, αφήνοντας συνήθως ξεμαρκάριστο τον Καλάθη. Η μπάλα στην επίθεση πήγαινε συνεχώς στο low post, στον Davies ή στον Ullanovas που έδειχναν να έχουν το πλεονέκτημα και έπαιρναν εύκολους πόντους. Ο Davies να σημειωθεί είχε 8 στην 1η περίοδο. Άλλη μια φορά που ο Παναθηναϊκός δείχνει ευάλωτος μέσα στη ρακέτα, και γι’ αυτό πέρασε ο Pascual τον Βουγιούκα στο παιχνίδι.

Στο 2ο ημίχρονο, οι πράσινοι μπήκαν πιο φουριόζοι και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στους 6 πριν την 4η και κρίσιμη περίοδο. Εκεί εμφανίστηκαν, ακόμα καλύτεροι, βγαίνοντας μπροστά ο Καλάθης, ο Παππάς και ο Παπαπέτρου (εκπληκτική αθόρυβη δουλειά στην άμυνα). Χαίρομαι που δικαιώνομαι για τον Παππά. Ο Pascual τον επέλεξε για την κρίσιμη περίοδο και δεν τον απογοήτευσε. Σκόραρε από μακριά, έδωσε ασίστ, ήταν καλός. Ενδεικτική είναι η φάση που επιχείρησε τρίποντο στην επόμενη επίθεση από αυτήν που σκόραρε για 3. Είχε τη ψυχολογία με το μέρος του.

Και πάμε σε αυτό που είπα στην αρχή. Είναι ικανός για το καλύτερο, αφού γύρισε ματς από 17 πόντους αλλά με 1:20 να απομένει για τη λήξη, όντας μπροστά με 4 πόντους και έχοντας το momentum, κατάφερε να μην κερδίσει. Σαφώς και οι Λιθουανοί έδειξαν απολύτως ψύχραιμοι στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και αξίζει να πιστωθεί στη δουλεία που έχει κάνει ο Jasikevicius, όμως έδωσε τη δυνατότητα ο Παναθηναϊκός να του πάρουν 3 επιθετικά ριμπάουντ και εν τέλει να ισοφαρίσουν. Ίσως αυτά τα ριμπάουντ να ήταν όλο το παιχνίδι.

Εφόσον δεν παίρνεις εσύ το ριμπάουντ, κάνεις τον αντίπαλο σου να το πιστέψει. Είναι κρίμα για το πώς χάθηκε το παιχνίδι, αλλά είναι και δίκαιο το αποτέλεσμα βάσει της συνολικής εικόνας των ομάδων στο χτεσινό παιχνίδι. Η Ζαλγκίρις ήταν καλύτερη και πιο έτοιμη και αυτό φάνηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Μέσα από τις ήττες αυτές όμως χτίζεις χαρακτήρα και παίρνουν οι αθλητές εμπειρίες. Πρέπει να πατήσουν πάνω σ’ αυτή την ήττα οι παίχτες του Pascual και να εμφανιστούν καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια.

Υ.Γ.1 Αυτός ο Καλάθης αν πάρει φόρα στο σκοράρισμα γίνεται άλλος παίχτης, δε τον σταματάς με τίποτα.
Υ.Γ.2 Δε φαίνεται καθόλου η αδυναμία μου στον Παππά.
Υ.Γ.3 Επιμένω στην χρήση πιο καθαρών center από τον coach Pascual.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected