Κατηγορίες
Super League 1

Το “φαινόμενο” Ράσταβατς : Ο πιο “αθόρυβος” προπονητής, με τις σούπερ επιδόσεις!

Ας μιλήσουμε για τον Μίλαν Ράσταβατς. Τον πιο υποτιμημένο προπονητή της Super League την τελευταία διετία, ο οποίος αθόρυβα σπάει όλα τα ρεκόρ στην ιστορία της Ξάνθης.

«Ποιον Ράσταβατς; Αυτόν που ήταν στην Εθνική γυναικών; Κατάλαβα. Πέσαμε. Λευκή πετσέτα». Οι οπαδοί της ιστορικής Ράντνιτσκι από το Νις, μίας ομάδας που πήρε το παρατσούκλι η «Ρεάλ του Νις» από την απίθανη πορεία της ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1981-82 (αποκλείοντας διαδοχικά Νάπολι, Γκρασχόπερ, Φέγενορντ, Νταντί Γιουνάιτεντ, πριν αποκλειστεί από το παντοδύναμο τότε Αμβούργο) είχαν κάθε λόγο να τα βάζουν μαύρα.

Η ομάδα τους είχε ξεκινήσει την σεζόν 2014-15 με πέντε σερί ήττες. Είχε βάλει μόλις ένα γκολ σε 8 εκτός έδρας ταξίδια. Η χειμερινή διακοπή την έβρισκε στην τελευταία θέση μόλις με 12 βαθμούς μετά από 15 αγωνιστικές και με δεδομένο ότι στα ταμεία δεν υπήρχε δεκάρα τσακιστή χρειαζόταν ένα θαύμα για να γλιτώσει από το μοιραίο. Τέτοια ομάδα μόνος ένας τρελός ή κάποιος απελπισμένος θα δεχόταν να την αναλάβει. Κάποιος σαν τον Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε δουλέψει ποτέ ξανά σε επαγγελματικά ομάδα ως πρώτος προπονητής κι ας είχε 15 χρόνο στο κουρμπέτι, δουλεύοντας σε διάφορα πόστα πίσω από τις κουρτίνες.

Το προπονητικό του ντεμπούτο έκανε τεράστιο θόρυβο. Ήταν μία λευκή ισοπαλία απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, αποτέλεσμα που εντέλει του κόστισε το πρωτάθλημα. Οι περισσότεροι δικαιολόγησαν το 0-0 στον άθλιο αγωνιστικό χώρο. Έτυχε. Την επόμενη αγωνιστική ακόμα πιο δύσκολη αποστολή, μα ίδιο αποτέλεσμα. Η άψογα οργανωμένη Νις με τέλεια τακτική και πίστη στο πλάνο πήρε κι άλλο 0-0 στην έδρα της Παρτίζαν, που εκείνη την χρονιά πήρε το πρωτάθλημα μόλις με μία ήττα!

η συνέχεια στο SDNA

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected