Κατηγορίες
Basket

Ακτίνες Χ – Η ανάλυση του εξαιρετικού Ολυμπιακού!

Του Γιώργου Χαρισιάδη

Tip : Σε αυτή τη στήλη θα γίνεται, μετά το πέρας κάθε αγωνιστικής, μια ευρύτερη ανάλυση για τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εκπληκτικός.

Ειδικά στο 1ο ημίχρονο ήταν υπερηχητικός σημειώνοντας 52 πόντους απέναντι στην καλύτερη άμυνα μέχρι τώρα της Ευρωλίγκα. Η Ρεάλ αγωνίστηκε χωρίς τον σουπερστάρ Γιουλ και τον Αγιόν. Σίγουρα αποτελούσαν μεγάλες απώλειες, αλλά όπως επεσήμανε και ο κόουτς Λάσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την ήττα. Ναι, θεωρώ πως με την παρουσία των δύο στο παρκέ, θα ήταν τα πράγματα διαφορετικά και κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Όμως, όπως πολλάκις έχω αναφέρει, η ιστορία δε χτίζεται με το αν.

Οι Μαδριλένοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, προηγήθηκαν με 2-7 όμως ο Ολυμπιακός αμέσως ισορρόπησε και μέχρι να τελειώσει κιόλας η 1η περίοδος, είχαν ήδη πετύχει 29 πόντους. 29 πόντους, αλλά με πανέμορφο μπάσκετ, ακριβώς αυτό που επιζητεί από την αρχή της χρονιάς ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής των ερυθρολεύκων. Γρήγορο μπάσκετ (όχι βιαστικό), πίεση πάνω στη μπάλα, γρήγορες μεταβιβάσεις, κίνηση εκτός μπάλας και άμεσες εκτελέσεις. Όλα αυτά τα έκανε ο Ολυμπιακός στην 1η περίοδο και στα μισά της 2ης.

Η Ρεάλ αντέδρασε με τον Καμπάτσο να δημιουργεί συνεχώς, με τη μπάλα να πηγαίνει στον Ταβάρες μέσα στη ρακέτα και έξω για σουτ στον Κάρολ και στον Ρούντι. Ο Ολυμπιακός από την άλλη είχε σε εξαιρετική μέρα τον Σπανούλη και τον Γκος που πέτυχαν από 16 πόντους στο 1ο ημίχρονο. Αλλά, πολύ καλός ήταν και ο Μιλουτίνοφ (σε άμυνα και επίθεση) και ο Λεντέι που δείχνει να πατάει γερά και να κατανοεί το ρόλο του στην ομάδα. Έχει 2-3 ματς που σουτάρει και τρίποντο και ευστοχεί!

Στο 3ο δεκάλεπτο η Ρεάλ πίεσε περισσότερο στην άμυνα και πλησίασε και ισοφάρισε τον Ολυμπιακό. Άλλο ένα ματς που στην 3η περίοδο κάνει κοιλιά η ομάδα του Πειραιά και πρέπει να το δουλέψει. Στην 4η περίοδο οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν πιο σοβαροί και έδειξαν πως το ήθελαν περισσότερο, υποχρεώνοντας τη Ρεάλ στην 1η φετινή της ήττα στη διοργάνωση.

Για άλλο ένα ματς ο Στρέλνιεκς δείχνει πόσο πολύτιμος είναι για τον Ολυμπιακό και πόσο έλειψε η παρουσία του στο παρκέ κατά τον τραυματισμό του. 15 πόντοι και όλοι στο 2ο ημίχρονο . Μεγάλα σουτ, πολύ σωστές πάσες και γενικά έδειξε ότι το μόνο που χρειαζόταν είναι ψυχολογία.

Πέρασε επιτυχώς η διαβολοβδομάδα, επήλθε ηρεμία στην ομάδα του Πειραιά και περιμένει την επόμενη αγωνιστική την Μπούντουτσνοστ στο ΣΕΦ. Τέλος, να αναφέρω πως ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχει και τον καλύτερο απολογισμό στις αναμετρήσεις του έως τώρα (5-4), όμως είχε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα στις 9 πρώτες αγωνιστικές. Θεωρητικά πάντα, το πιο εύκολο παιχνίδι του ήταν μέσα στη Μπάγερν, λόγω απειρίας της γερμανικής ομάδος και διαφοράς δυναμικότητος. Τα υπόλοιπα 8 ματς ήταν όλα με πολύ καλές ομάδες. Αν και η φετινή διοργάνωση είναι σαφώς πιο δύσκολη από τα τελευταία χρόνια.

ΥΓ.1 Βασίλης Σπανούλης κύριοι, ετών 36 και δε το βάζει κάτω, όσα και να ακούει. Και ας τον στοχεύουν στην επίθεση τους όλες οι ομάδες, αυτός τη ζημιά του με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα την κάνει.
ΥΓ.2 Εκπληκτικό δίδυμο Γκος-Σπανούλης ή Σπανούλης-Γκος, όπως προτιμάτε. Τους πάει πολύ να βρίσκονται στην ίδια 5αδα.
ΥΓ.3 Ο Μιλουτίνοφ πλέον δεν έχει να φοβάται κανέναν. Είναι παντού (σε άμυνα και επίθεση) και αξίζει όλη αυτήν την επιβράβευση, διότι από την ημέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό δεν έχει σταματήσει να δουλεύει και να εξελίσσεται.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected