Κατηγορίες
Basket

Ο Λάγκφορντ “οργίασε” αλλά δεν έφτανε για τον ΠΑΟ…

Ο Παναθηναϊκός για μία ακόμα φορά εκτός έδρας δεν τα κατάφερε, παρά τον εκπληκτικό Κιθ Λάνγκφορντ κι έχασε από την Μπασκόνια με 86-77.

Οι «πράσινοι» πλέον έχουν ρεκόρ 5-4, ενώ οι Βάσκοι ανέβηκαν στο 3-6, έχοντας ακόμα όμως μπόλικο δρόμο να διανύσουν, αν θέλουν να προλάβουν το τρένο της οκτάδας.

Όπως αναφέρει το basket.gr, το ξεκίνημα του αγώνα ήταν το συνηθισμένο για τους πρωταθλητές Ελλάδας μακριά από το ΟΑΚΑ. Από νωρίς έμειναν πίσω με διαφορά οκτώ πόντων (12-4, 4′). Το δεκάλεπτο έκλεισε με 20-12, θυμίζοντας κάτι από την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές πριν από μία εβδομάδα.

Η είσοδος του Νίκου Παππά και του Ίαν Βουγιούκα βοήθησε σημαντικά το «τριφύλλι» να μειώσει 31-30 στο 16′ και να δείξει στιγμιαία ότι θα παλέψει τον αγώνα. Ωστόσο ακολούθησε κατάρρευση και το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε μπροστά τους Βάσκους με 44-32, κάνοντας επιμέρους σκορ 13-2 στο τελευταίο τετράλεπτο του ημιχρόνου.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν εκείνος ο οποίος ανέλαβε την μπαγκέτα στο σκοράρισμα με διαδοχικούς πόντους, αλλά ταυτόχρονα οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αστοχήσουν σε σουτ τριών πόντων. Φτάνοντας τα 8/12 διέλυσαν την ψυχολογία του Παναθηναϊκού ο οποίος ενώ είχε μειώσει 50-43, βρέθηκε τελικά να χάνει με 18 πόντους στο 30′, καθώς ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 73-55.

Ο Λάνγκφορντ προσπαθούσε μόνος του στο τελευταίο δεκάλεπτο και με διαδοχικούς πόντους μείωσε 81-74 στο 37′ και 81-75 λίγο αργότερα με μία βολή. Τίποτα δεν άλλαξε όμως και η Μπασκόνια νίκησε τελικά με 86-77.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected