Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Στατιστικά Sportsup.gr : Οι αιτίες του αήττητου της Νίκης Αγκαθιάς και η ανοδική πορεία της Βέροιας

Η Γ Εθνική στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το sportsup.gr, που διατηρεί μια σειρά από στατιστικά στοιχεία με στόχο την όσο το δυνατόν πιο αναλυτική μελέτη της πορείας των ομάδων.

Στον 2ο όμιλο της κατηγορίας συμμετέχουν φέτος δύο ομάδες της Ημαθίας, η ιστορική Βέροια (που αναφέρεται πλέον και επίσημα ως ΠΣ Βέροια) και η Νίκη Αγκαθιάς, που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της και είναι μία από τις 7 αήττητες ομάδες της Γ Εθνικής και συγκεκριμένα τον Νέστο Χρυσούπολης, τον Ολυμπιακό και τη Νίκη Βόλου, τον ΟΦ Ιεράπετρας, το Αιγάλεω και την Καλαμάτα.

Βέροια

Το κύριο χαρακτηριστικό στην πορεία της στις πρώτες 10 αγωνιστικές είναι η αλλαγή προπονητή, που εκ των αριθμών προκύπτει πως άλλαξε την εικόνα της. Από τις 30/10/2018, όταν και ανακοινώθηκε ο Σάκης Θεοδοσιάδης, η Βασίλισσα μετρά 4 νίκες και μία ήττα (παρεμπιπτόντως από τη Νίκη Αγκαθιάς), με τέρματα 12-5.

Στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, είχαν καταγραφεί μία νίκη, 3 ισοπαλίες και μία ήττα με τέρματα 5-5. Αξιοσημείωτο είναι πως από τα 5 γκολ που σημείωσε η Βέροια στο διάστημα αυτό, τα δύο σημειώθηκαν από αμυντικούς (Μουρατίδης και Κυριακίδης) ενώ στις τελευταίες 5 αγωνιστικές, από τα 12 τέρματα τα 9 πέτυχαν μεσοεπιθετικοί.

Αναλυτικά οι σκόρερς :

Κανούλας 5
Μπλέτσας 4
Μυλωνάς 2
Τσικόπουλος 2
Βεργώνης 1
Καράμπελας 1
Κυριακίδης 1
Μουρατίδης 1

Συμμετοχές :

Βεργώνης 10
Μαραγκός 10
Μουχάλης 10
Μπακάλης 10
Μπλατσιώτης 10
Μπλέτσας 10
Τσικόπουλος 10
Μουρατίδης 9
Κανούλας 8
Κυριακίδης 8
Μυλωνάς 8
Ιωάννου 7
Σκαθαρούδης 7
Καράμπελας 5
Λεφίδης 5
Χαντζάρας 5
Ζυγκερίδης 4
Μισαηλίδης 4
Ζούρκος 3
Τσουλχάη 3
Τσιότρας 2
Σοφιανίδης 1

Νίκη Αγκαθιάς

Με «όπλο» την άμυνα της, η νεοφώτιστη Νίκη πορεύεται μέχρι στιγμής στη Γ Εθνική. Η ομάδα του Σταύρου Κωστογλίδη έχει δεχτεί μόλις τέσσερα τέρματα και μάλιστα όλα είναι εντός έδρας! Μπορεί επιθετικά τα 9 τέρματα να είναι από τις μικρές επιδόσεις της κατηγορίας (σε σύγκριση με τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη τετράδα των ομίλων) ωστόσο αρκετοί προπονητές πιστεύουν στη φιλοσοφία πως «η άμυνα κερδίζει τα πρωταθλήματα»!

Επίσης σημαντικό στοιχείο είναι η…Αγία Τριάδα του Αιγινιακού και συγκεκριμένα οι Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος και Τόλιος οι οποίοι δεν έχουν χάσει ματς και μάλιστα ούτε καν…λεπτό με εξαίρεση τον Παναγιώτη Γιαζιτζόγλου ο οποίος βγήκε ως αλλαγή στο 83′ στην αναμέτρηση με τον Αλμωπό Αριδαίας.

Ας δούμε τους σκόρερς της ομάδας :

Γκελοσάνι 2
Ρογγότης 2
Σούκιας 2
Γιαζιτζόγλου 1
Σιδηρόπουλος 1

Συμμετοχές :

Αβραμόπουλος 10
Γιαζιτζόγλου 10
Γιαννόπουλος 10
Γκελοσάνι 10
Λιόλιος 10
Σιδηρόπουλος 10
Τόλιος 10
Χατζόπουλος 10
Κίτσας Λ. 9
Σούκιας 9
Τριανταφυλλίδης 8
Πέτκος 7
Κίτσας Ε. 5
Τζερεμές 4
Κοτζατίσογλου 3
Λαζόπουλος 2
Κωστογιάννης 1
Στυλίδης 1
Ηλιάδης 1

*φωτ. verianet.gr

error: Protected