Κατηγορίες
Basket - Γενικά

Παραλίγο επική ανατροπή στην Κατερίνη!

Η ΑΓΕ Πιερίας επικράτησε με 76-73 των Ικάρων Γιαννιτσών, στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης, σε αγώνα για τη 12η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Σε έναν αγώνα ο οποίος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του μέχρι και το τέλος του, η ΑΓΕ Πιερίας δε μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα των δεκαέξι πόντων που είχε στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, με τους Ικάρους Γιαννιτσών να κάνουν κατάθεση ψυχής και να μειώνουν στους δύο στο τελευταίο λεπτό, οι παίκτες του Γιώργου Χρυσανθόπουλου πήραν μία πολύτιμη νίκη στον τελευταίο τους αγώνα για τον πρώτο γύρο, την οποία αφιέρωσαν στον Διονύση Καραγιάννη, ο οποίος παραμένει τραυματίας και είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα μπορέσει αν αγωνιστεί ξανά στη φετινή σεζόν.

Όπως αναφέρει το katerinisport, αμφίρροπο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και να εναλλάσσονται στο προβάδισμα του σκορ και η ολοκλήρωσή του βρήκε την ΑΓΕ Πιερίας να προηγείται με 23-18 χάρη σε ένα επιμέρους 7-2 στα τελευταία 3’ 02”.

Η ομάδα της Κατερίνης έμεινε χωρίς σκορ για 3’ 34” στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν με 23-27, με την εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου να επαναλαμβάνεται καθώς καμία ομάδα δεν πήρε διαφορά μεγαλύτερη των τριών πόντων, με τους Ικάρους Γιαννιτσών να έχουν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όντας ισόπαλες στους σαράντα έναν πόντους.

Απαράλλαχτη ήταν η εικόνα της αναμέτρησης και στο πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου, με τους Ίκαρους Γιαννιτσών να μένουν χωρίς εύστοχη προσπάθεια εντός πεδιάς για 6’ 40” και την ΑΓΕ Πιερίας με ένα επιμέρους 12-1 να ξεφεύγει με 59-46 1’ 58” πριν το τέλος της περιόδου, σκορ το οποίο παρέμεινε μέχρι και την ολοκλήρωσή της.

Οι Ίκαροι αντέδρασαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, κράτησαν με την σειρά τους, την ΑΓΕ Πιερίας στο μηδέν για 4’ 57” μειώνοντας σε 65-61 5’ 48” πριν τη λήξη και 73-71 (1’ 08”), με την ΑΓΕ Πιερίας να κρατάει δια πυρός και σιδήρου το προβάδισμά της, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν στις τρεις ευκαιρίες που τους δόθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 76-73.

Δεκάλεπτα: 23-18, 41-41, 59-46, 76-73.

ΑΓΕ Πιερίας (Χρυσανθόπουλος): Παπάς, Μωυσίδης 38 (8), Χαρισσόπουλος 11 (1), Μέλιος, Καρυώτης, Βαϊτσόπουλος 6 (2), Βαφόπουλος 3, Βουλγαράκης 3 (1), Σαββίδης, Κουρκούτας 15, Γαβαλάς, Ζαπαντιώτης.

Ίκαροι Γιαννιτσών (Σπόντης): Μαλλιάρης, Χαραλαμπίδης 10, Ελευθεριάδης 11, Μπογδάνης 22 (2), Μαυρόπουλος 11 (3), Πολυχρονίδης 5, Υφαντίδης 11 (2), Στόγιος, Καρυπίδης, Βασιλειάδης, Βουζίνας 3.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected