Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Τρένο” δίχως σταματημό η Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ! (vid)

Από το ξεκίνημα του 1946, στην απίθανη αρχή του Σόλσκιερ, ο οποίος οδήγησε τους Κόκκινους Διαβόλους στο 0-2 επί της Νιούκαστλ και έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες ως προπονητής τους.

‘Οπως αναφέρει το gazzetta.gr, ήταν Σεπτέμβριος του 1946, όταν ο Ματ Μπάσμπι άρχιζε να χτίζει τον θρύλο του στο «Ολντ Τράφορντ». Ο δεύτερος σπουδαιότερος (μετά τον Σερ Αλεξ) προπονητής στην ιστορία του club, ξεκινούσε με τέσσερις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα. Εκτοτε, ουδείς νεοφερμένος τεχνικός δεν θα το επαναλάμβανε για τη Γιουνάιτεντ. Ωσπου την ανέλαβε ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ. Ο Νορβηγός κόουτς είδε τα παλικάρια του να καθαρίζουν 2-0 εκτός τη Νιούκαστλ και έτσι έλαβε την τιμή να ισοφαρίσει εκείνη τη μυθική επίδοση.

Το φοβερό με τον Σόλσκιερ είναι ότι τη λύση του την έδωσε αρχικά ο Λουκάκου, ο οποίος αμέσως στα social media αποκαλέστηκε ως super sub για τον super sub. Ο Βέλγος χρειάστηκε μόλις 38 δευτερόλεπτα παρουσίας στο χορτάρι (σ.σ.: μόνο ο Σμόλινγκ με τα 24 δεύτερα το 2015 είχε κάνει λιγότερο χρόνο για να σκοράρει ως αλλαγή) και άνοιξε το σκορ στο 64′. Είχε βέβαια την αμέριστη συμβολή του Ντουμπράβκα, ο οποίος έχασε την μπάλα στην εκτέλεση φάουλ του Ράσφορντ.

Στο 80′ η Γιουνάιτεντ κλείδωσε το τρίποντο, καθώς ο Αλέξις Σάντσες που επανεμφανίστηκε από τον τραυματισμό του, έδωσε ασίστ για το πλασέ του Ράσφορντ. Κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν 12 στους 12 βαθμούς στην μετά Μουρίνιο εποχή τους και εκμεταλλευόμενοι την γκέλα της Τσέλσι, πλησίασαν στο -6 από τον στόχο της τετράδας.

Συνθέσεις

Νιούκαστλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντουμπράβκα, Γιέντλιν, Σερ (81′ Μούτο), Λασέλς, Ντάμετ, Ρίτσι, Χέιντεν, Ντιαμέ (53′ Σέλβι), Ατσου, Πέρεθ (69′ Πέρεθ), Ροντόν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Τζόουνς, Σο, Βαλένσια, Ερέρα, Μάτιτς, Πογκμπά, Μάτα (63′ Λουκάκου), Μαρσιάλ (63′ Αλέξις Σάντσες), Ράσφορντ (86′ Λίνγκαρντ).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected