Basket

Μεγάλη νίκη της ΑΓΕ Πιερίας επί της Αλεξάνδρειας και…μύλος η κορυφή!

Η ΑΓΕ Πιερίας επικράτησε με 75-59 της Αλεξάνδρειας στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Σε έναν αγώνα στον οποίο η φιλοξενούμενη ομάδα είχε πολύ χαμηλά ποσοστά στην επίθεση, η ΑΓΕ Πιερίας κατάφερε να πάρει σημαντικό προβάδισμα στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου και να το διατηρήσει (με αυξομειώσεις στη διαφορά) μέχρι την τελευταία κόρνα της γραμματείας.

Η ομάδα της Ημαθίας επιχείρησε την αντεπίθεση της στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως οι γηπεδούχοι είχαν τις λύσεις (αμυντικά και επιθετικά) με αποτέλεσμα να φτάσουν σε μια σπουδαία νίκη, που αλλάζει τις ισορροπίες στην κορυφή της βαθμολογίας.

Όπως αναφέρει το katerinisport, το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αμφίρροπο, με την ΑΓΕ Πιερίας να εκμεταλλεύεται την αστοχία της Αλεξάνδρειας, η οποία έμεινε για 4’ 22” χωρίς εύστοχη προσπάθεια εντός πεδιάς και να προηγείται με 11-6 4’ 44” πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. H Αλεξάνδρεια αντέδρασε, μείωσε σε 11-10 (2’ 12”), με τη γηπεδούχο να προηγείται με 13-12 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα της Κατερίνης κατάφερε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της στην επίθεση, κρατώντας ταυτόχρονα την Αλεξάνδρεια σε χαμηλό σκορ, γεγονός που της έδωσε το προβάδισμα με 26-18 τα μισά της περιόδου. Η διαφορά έφτασε σε διψήφιο επίπεδο (30-20) 2’ 54” πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, η οποία βρήκε την ΑΓΕ Πιερίας μπροστά στο σκορ με 35-22.

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου η Αλεξάνδρεια εμφανίστηκε βελτιωμένη και με ένα σερί επτά πόντων μείωσε σε 38-33 6’ 20” πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου. Η απάντηση των παικτών του Γιώργου Χρυσανθόπουλου ήταν άμεση, καθώς έτρεξαν ένα σερί επτά πόντων ανεβάζοντας το προβάδισμά τους στους δώδεκα στα επόμενα δύο λεπτά και μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 52-36.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, με τους παίκτες της γηπεδούχου να ελέγχουν τον αγώνα και να φτάνουν στη νίκη με το τελικό 75-59.

Δεκάλεπτα: 13-12, 35-22, 52-36, 75-59.

ΑΓΕ Πιερίας (Χρυσανθόπουλος): Παπάς, Μωυσίδης 19 (3), Χαρισσόπουλος 10 (1), Μέλιος 2, Ποζναχίδης, Βαφόπουλος 16 (1), Βουλγαράκης 11 (3), Καρυώτης, Κουρκούτας 13, Ζαπαντιώτης, Αδαμίδης, Βαϊτσόπουλος.

ΓΑΣ Αλεξάνδρειας (Σιδηρόπουλος): Μπαλιάκας 4, Αβραμίδης 2, Σιδηρόπουλος 9 (1), Πουρλιοτόπουλος 4, Νταμτσόπουλος 2, Παντοφλίδης 4, Σιτσάνης 9 (1), Παπαγερίδης, Καρκάρας 4, Πρόιος 5, Μπίσκας 10, Καραγιάννης 6.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected