Γ Εθνική / Τοπικά

Απορρίφθηκε η ένσταση της Ασπίδας Ξάνθης. Τι ισχύει για τους ποδοσφαιριστές που κάνουν τρεις μεταγραφές εντός της σεζόν

Έγινε γνωστή πριν από λίγο η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ σχετικά με την ένσταση του Κεραυνού Πέρνης για αντικανονική συμμετοχή του Βασίλη Λαζαρίδη του Κεραυνού Πέρνης.

Όπως αναφέρει η Πρωινή Καβάλας, η ένσταση απορρίφθηκε.

Θυμίζουμε πως η ομάδα της Ξάνθης υποστήριξε πως ο 22χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε τρεις ομάδες μέσα στην αγωνιστική σεζόν ήτοι Άρη Αβάτου μέχρι τον Οκτώβρη, Ορφέα Ξάνθης από Οκτώβρη μέχρι Δεκέμβρη και στο ματς με την Ασπίδα έκανε την πρώτη του συμμετοχή με τον Κεραυνό.

Για να δούμε τι αναφέρει ο ΚΑΠ στο άρθρο 19 παράγραφος 9 :

“Κατά τη διάρκεια μίας χρονικής περιόδου, από την 1η Ιουλίου έως την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους, οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές δύναται να αγωνιστούν, σε επίσημους αγώνες, μόνο για δύο σωματεία (ανεξαρτήτως της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν). Κατά την διάρκεια της ίδιας περιόδου, οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές δύνανται να εγγράφονται – μετεγγράφονται σε τρία (3), το ανώτατο, ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά να αγωνίζονται μόνο για λογαριασμό δύο.

Η τυχόν συμμετοχή τους σε αγώνες του τρίτου σωματείου συνιστά αντικανονική συμμετοχή και δίδει το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως, σύμφωνα με το άρθρο 23 του παρόντος. Εξαίρεση στα ανωτέρω υπάρχει μόνο για τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από ομοσπονδίες που έχουν αλληλεπικαλυπτόμενες αγωνιστικές περιόδους, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο σχετικό
άρθρο του Κ.Ι.Μ.Π”

Εκ των πραγμάτων λοιπόν και αν ερμηνεύουμε σωστά τον ΚΑΠ, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής με τρίτη ομάδα μέσα στη σεζόν, κάτι που συνιστά το δικαίωμα υποβολής ένστασης!

Aναμένουμε το σκεπτικό της απόφασης για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει κάποια διαφορετική ερμηνεία του Κανονισμού, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον ποδοσφαιριστές και ομάδες…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected