Basket

Παρά ένα…100 ο Παναθηναϊκός στις Κανάριες Νήσους!

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα, περνώντας νικηφόρα από το γήπεδο της Γκραν Κανάρια με 99-80.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, οι «πράσινοι» έχουν πλέον ρεκόρ 11-13 και παρέμειναν στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά ελπίζουν σε πρόκριση, καθώς κατάφεραν να νικήσουν μακριά από το ΟΑΚΑ. Οι γηπεδούχοι υπέστησαν την 9η διαδοχική ήττα τους κι έπεσαν στο 6-19, με αποτέλεσμα να συγκατοικούν στην 14η θέση με την Μπουντούτσνοστ η οποία παίζει την Παρασκευή (1/3).

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα συμβαδίζοντας στο σκορ χωρίς κάποια από τις δύο να μπορεί να ξεφύγει στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις και προηγήθηκαν 19-14, όμως η αντίδραση της ελληνικής ομάδας ήταν καλή και στο 10′ είχε προβάδισμα (28-26), χάρη στην τρομερή ευστοχία στα δίποντα (12/14), την ώρα που είχε εκτελέσει μόλις ένα τρίποντο, χωρίς να έχει βρει στόχο.

Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 6-0 στο ξεκίνημα, αλλά ακολούθησε μία… «πράσινη» καταιγίδα. Το σερί των κυπελλούχων Ελλάδας έφτασε το 16-0 και ξέφυγαν με 12 πόντους (32-44). Ο Βίκτορ Γκαρσία κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ και ακολούθησαν διαδοχικά τρίποντα της ομάδας του η οποία μείωσε 40-44 και ο Ρικ Πιτίνο ήταν αυτός που διέκοψε τη ροή της αναμέτρησης με τάιμ άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου και στην ανάπαυλα ο Παναθηναϊκός είχε προβάδισμα πέντε πόντων (45-50).

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κιμ Τιλί έκανε πεντακάθαρο φάουλ στον Ντίνο Μήτογλου, οι διαιτητές δεν το έδωσαν, ενώ ο Έλληνας φόργουορντ πήγε στον πάγκο με έντονους πόντους στο δεξί χέρι. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 55-55 στο 24′, αλλά σ’ εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» πάτησαν ξανά γκάζι με μπροστάρη τον Παπαγιάννη και στο 26′ προηγήθηκαν 63-57. Με τον Βουγιούκα να περνάει στο παρκέ η ελληνική ομάδα βρήκε λύσεις και στο 30′ ήταν μπροστά με επτά πόντους, έχοντας τον πρώτο λόγο (73-66).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε «ζεστός» στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και ξέφυγε 80-68 στο 33′ ρίχνοντας στο καναβάτσο την Γκραν Κανάρια. Ένα λέι απ του Αντετοκούνμπο έστειλε τη διαφορά στους 15 πόντους (84-69) στο 35′ και πλέον έπρεπε να «αυτοκτονήσουν». Αυτό δεν συνέβη και η κόρνα της λήξης τους βρήκε νικητές με 99-80.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected