Γ Εθνική / Τοπικά

Στον τελικό του Κυπέλλου ο Διαγόρας Ρόδου!

Μία θέση στον “μεγάλο” τελικό της 20ης Απριλίου, εξασφάλισε ο Διαγόρας, ο οποίος δίχως να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, επικράτησε της ΑΕ ΔΙ.ΑΣ στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου με σκορ (4-0). Αντίπαλος των “κυανέρυθρων” στον τελικό, ο Απόλλων Καλυθιών.

Όπως αναφέρει το xxsports, ο “Ιστορικός”, ο οποίος από ήταν εξ’ αρχής το ακλόνητο φαβορί του ζευγαριού, ξεκίνησε με το “πόδι πατημένο στα γκάζι”, καθώς από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πήρε την κατοχή, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα από τον ΔΙ.Α και κατάφερε να δημιουργήσει απειλητικές στιγμές προς την εστία του Τσαραπατσάνη.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον “γηραίο” ήρθε στο τρίτο λεπτό, όταν ο Χατζησάββας εκτέλεσε κόρνερ, ο έμπειρος γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απομάκρυνε με τις γροθιές και στην συνέχεια ο Γλυνός με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 7′ οι “κυανέρυθροι” έφτασαν και πάλι στην περιοχή της ομάδας του Δημήτρη Χρυσόπουλου, όταν ο Δήμας με έξυπνη πάσα βρήκε τον Γεωργίου, όμως ο ακραίος επιθετικός του Διαγόρα δεν μπόρεσε από καλή θέση να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, στέλνοντας την πάνω στον Τσαραπατσάνη που μπλόκαρε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η πίεση των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσμα στο 14′, όταν ο Μαριάς ανέτρεψε μέσα στην περιοχή της ομάδας του τον Πινιώτη και ο κ. Ατσικνούδας, ο οποίος ήταν κοντά στη φάση, υπέδειξε την παράβαση. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Χρήστος Χατζησάββας, που από τα έντεκα μέτρα δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ για τον Διαγόρα (1-0). Μετά το γκολ, οι “κυανέρυθροι” έχασαν για λίγα λεπτά τον αγωνιστικό τους ρυθμό και έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕ ΔΙ.ΑΣ να πάρει μέτρα στο γήπεδο, δίχως ωστόσο να μπορέσει να φτάσει μέσα στην περιοχή του Διαγόρα.

Από το 30′ και έπειτα οι γηπεδούχοι ανέβασαν και πάλι την πίεση τους και απείλησαν ξανά την εστία του Τσαραπατσάνη στο 39′, όταν μετά από καλή σέντρα του Ευαγγελιδάκη, ο Χατζησάββας πήρε την κεφαλιά, όμως είδε τον έμπειρο γκολκίπερ των “ερυθρόλευκων” να απομακρύνει με δυσκολία. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 44′ μετά από σέντρα του Πινιώτη, ο Βέρτζος που ακολούθησε την πορεία της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι, δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ και να βάλει δύσκολα στον πορτιέρε των φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη ο “γηραιός” θέλησε να “καθαρίσει” την υπόθεση πρόκριση και στο 58′ βρήκε και δεύτερο τέρμα, όταν ο Χατζησάββας πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο νεαρός Αντωνίου με κοντινή προβολή στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα για το (2-0). Ο “ιστορικός” δεν έριξε την απόδοση του και στο 78′ πέτυχε ένα ακόμα τέρμα, με δράστη και πάλι τον Αντωνίου, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε για δεύτερη φορά τον Τσαραπατσάνη, πετυχαίνοντας το (3-0). Το τελικό (4-0) διαμόρφωσε ο Τσαγκάρης με έναν “κεραυνό” έξω από την μεγάλη περιοχή και έστειλε τον Διαγόρα στον μεγάλο τελικό της 20ης Απριλίου, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Απόλλωνα Καλυθιών, σε έδρα που θα ορίσει το προσεχές διάστημα η ΕΠΣΔ.

Συνθέσεις

Διαγόρας Ρόδου (Πέτρος Ρουτζιέρης): Σικαλιάς, Βέρτζος, Παγώνης, Ευαγγελιδάκης, Προβατίδης, Χατζησάββας (72′ Τσαγκάρης), Καρπαθάκης, Γλυνός, Δήμας, Γεωργίου (57′ Αντωνίου), Πινιώτης (60′ Γιώργου).

ΑΕ ΔΙ.ΑΣ (Δημήτρης Χρυσόπουλος): Τσαραπατσάνης, Μαριάς, Ιωαννίδης, Μαργαρίτης (80′ Πής), Φονσέκα, Χατζησουλεϊμάν, Βλαντιμίροφ, Θωνιάτης (80′ Συνεσίου), Μπεκιρλάρι (70′ Χατζηφούντας Χρ), Χατζηβασίλης (62′ Δρόσος), Μποϊλής.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected