Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ζορίστηκε αλλά πήρε αυτό που ήθελε η Μπάγερν (vid)

Η Μπάγερν δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά αφού η Βέρντερ έμεινε με παίκτη λιγότερο, τη νίκησε για 19η διαδοχική φορά και πήρε σοβαρό προβάδισμα, ελπίζοντας σε γκέλα της Ντόρτμουντ. 

Ήταν Σεπτέμβριος του 2008, όταν η Βέρντερ έριχνε πέντε μέσα στο Μόναχο. Μόνο που έκτοτε δεν θα μπορούσε ποτέ ξανά να νικήσει την Μπάγερν. Στα 11 χρόνια που ακολούθησαν, οι Βαυαροί μετρούν σε 24 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και έδρες 21 επιτυχίες και μόλις τρεις ισοπαλίες. Μάλιστα, αυτό το 1-0 που πήραν έστω και δύσκολα το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν η 19η διαδοχική νίκη τους στα μεταξύ τους, ρεκόρ όλων των εποχών στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Η αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι δεν είχαν καθόλου καλή διάθεση αγωνιστικά. Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, η καλύτερη στιγμή τους ήταν το δοκάρι του Γκνάμπρι (54′), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η αποβολή του Βελίκοβιτς να τους δώσει την ευκαιρία να σκοράρουν. Το γκολ ήρθε με σπάνιο και απρόσμενο τρόπο, το μακρινό σουτ του Ζίλε (76′), που άλλαξε πορεία σε πόδι αμυντικού, για να καταλήξει στα δίχτυα και να στείλει την Μπάγερν στο +4 από την Ντόρτμουντ, που παίζει την Κυριακή (16:30) στη Φράιμπουργκ.

Συνθέσεις

Μπάγερν (Νίκο Κόβατς): Ούλραϊχ, Μπόατενγκ, Ζίλε, Αλάμπα, Κίμιχ, Χάβι Μαρτίνεθ (59′ Γκορέτσκα), Τιάγκο, Γκνάμπρι (87′ Ρενάτο Σάντσες), Κομάν, Μίλερ (71′ Ριμπερί), Λεβαντόφσκι

Βέρντερ Βρέμης (Φλόριαν Κόφελντ): Παβλένκα, Γκέμπρε Σελασιέ, Μόισαντερ, Αουγκούστινσον, Βελίκοβιτς, Σαχίν (81′ Πισάρο), Κλάασεν, Μέβαλντ (60′ Λάνγκαμπ), Ρασίκα 73′ Οσακό), Εγκεσταϊν, Κρούζε.

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected