Κατηγορίες
Αθλήματα

Εκτός συνέχειας ο Ράφα Ναδάλ! (vid)

O Fabio Fognini “δάμασε” τους ανέμους και κέρδισε τον Rafael Nadal με το πολύ εντυπωσιακό 6-4, 6-2, για να τον “εκθρονίσει” από το Monte-Carlo Masters μετά από 3 χρόνια! Παράλληλα, έγινε ο 3ος παίκτης που έχει κερδίσει τον Nadal 3 φορές στο χώμα!

Ο ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο Fabio Fognini “χτύπησε” ξανά! Παίζοντας κατά διαστήματα διαστημικό τένις, ο 31χρονος Ιταλός επιβλήθηκε του καλύτερου παίκτη που έπαιξε ποτέ τένις στο χώμα, Rafael Nadal, με 6-4, 6-2, για να πάρει το δεύτερο εισιτήριο του τελικού του Monte-Carlo Masters.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο “Fogna” έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία που κερδίζει τον Rafa 3 φορές στο χώμα. Το έχουν κάνει από 3 φορές οι Dominic Thiem και Gaston Gaudio, καθώς και 7 φορές ο Novak Djokovic. Επίσης, είναι ο πρώτος που κερδίζει τον Ισπανό στο Monte-Carlo από το 2015 και μετά από 18 διαδοχικές νίκες του “Matador” στο “πριγκιπάτο”.

Ήταν πάρα πολύ κοντά στο να γίνει και ο 3ος παίκτης (μετά τους Gaudio και Federer) που κάνει bagel στον Nadal στο χώμα, έχασε όμως τριπλό match point στο 5-0, 40-0 του 2ου σετ, με τον Ισπανό να παίρνει 5 διαδοχικούς πόντους και να μένει για λίγο ακόμα στο τουρνουά, μειώνοντας και σε 5-2 αργότερα. Παρόλα αυτά, δεν απέφυγε μια από τις πιο “βαριές” ήττες βάσει αποτελέσματος στο χώμα σε όλη την καριέρα του.

Ο δυνατός άνεμος δυσκόλεψε τις προσπάθειες και των δυο παικτών, με τον Fognini όμως να καταφέρνει να παίξει καλό τένις και να τελειώνει το ματς με 21 winners και 22 αβίαστα λάθη. Αντίθετα ο Nadal είχε 10 μόλις winners και 25 αβίαστα λάθη!

Ο Ισπανός υπέστη break σε ένα πρώτο game 12 λεπτών στον ημιτελικό, αλλά απάντησε με 3 κερδισμένα games στη σειρά, σε ένα σημείο που ο Fognini έδειχνε να χάνει την ψυχραιμία του.

Παρόλα αυτά ο Ιταλός ανασυγκροτήθηκε γρήγορα, έπαιξε και πάλι το καλύτερό του τένις και έφερε ξανά τον Nadal σε δύσκολο σημείο, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Σα να μην έφτανε αυτό για τον Rafa, ο Fognini έκανε break με love στο 9ο game, ανέκτησε το πλεονέκτημα και σέρβιρε με επιτυχία για το 6-4, κλείνοντας με πολύ καλή ψυχολογία κι ένα πολύ εντυπωσιακό βολέ, το 1ο σετ.

Στο 2ο σετ ο Ιταλός κυριάρχησε κατά κράτος. Το 5-0, 40-0 τα λέει όλα και η έλειψη αυτοσυγκέντρωσης αλλά και το γεγονός πως ο Nadal δεν είχε τίποτα πια να χάσει οπότε ρίσκαρε περισσότερο στα χτυπήματά του, ήταν οι μόνοι λόγοι που το σετ δεν ολοκληρώθηκε με bagel. Όπως και να ‘χει, o Fognini δεν έχασε την ψυχραιμία του και τελείωσε τη δουλειά στο 8ο game, τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για την πρόκριση.

Μετά από 25 συνεχόμενα κερδισμένα σετ, 18 συνεχόμενες νίκες και 3 τίτλους, τα σερί του Nadal στο Monte-Carlo αποτελούν παρελθόν και ο Ισπανός θα έχει από νωρίς την πρώτη σημαντική απώλεια βαθμών, στην πολύ απαιτητική από βαθμολογικής πλευράς χωμάτινη σεζόν. Από τους 2.345 βαθμούς, η διαφορά του με τον Djokovic θα αυξηθεί στους 3.075 βαθμούς τη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να απειλείται η δική του θέση, το Νο. 2 της κατάταξης.

O Fognini θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Masters 1000 διοργάνωσης, στην 91η παρουσία του γενικά σε ένα τουρνουά της σειράς! Θα αντιμετωπίσει έναν παίκτη που επίσης δεν έχει αντίστοιχη εμπειρία, τον Dusan Lajovic. Επίσης αξιοσημείωτο είναι πως οι δυο τους δεν έχουν συναντηθεί ποτέ ξανά και η πρώτη τους αναμέτρηση θα είναι στον σημαντικότερο τελικό που συμμετείχαν αμφότεροι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected