Κατηγορίες
Basket

Η τρίτη ομάδα του Final Four που της έχει γίνει…συνήθειο τα τελευταία 8 χρόνια!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η τρίτη ομάδα, που προκρίνεται στο Final Four της Βιτόρια, κερδίζοντας για δεύτερη φορά την Μπασκόνια στο «άντρο» της με 92-83 και παίρνοντας το εισιτήριο για τους κορυφαίους για 8η συνεχόμενη χρονιά.

Έτσι, δεν θα λείψει από το μεγάλο ραντεβού μαζί με Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε, συναντώντας ξανά στην επιστροφή της τη «Βασίλισσα» στον ημιτελικό, ενώ οι τρεις φιναλίστ περιμένουν Εφές ή Μπαρτσελόνα, για να συμπληρωθεί η τετράδα.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, η ρακέτα της ΤΣΣΚΑ φάνηκε να δίνει το στίγμα στο αρχικό 2-7, αλλά η απάντηση ήρθε με το ίδιο νόμισμα, με τους Σενγκέλια και Βόιτμαν να φέρνουν την Μπασκόνια σε θέση οδηγού, αν και βέβαια με ελαφρύ προβάδισμα στο 22-20 της πρώτης περιόδου. Με τον Σιλντς να… κόβει και τον Πουαριέ να ράβει, η απόσταση έφτασε και στο +11 για τους Ισπανούς (46-35 στο 18′) σε ένα ονειρώδες διάστημα επιθετικά που οδήγησε στο 48-39 του ημιχρόνου.

Η εικόνα παρέμεινε ίδια, με τον Χουέρτας να οργανώνει εξαιρετικά και τον Βόιτμαν να τελειώνει φάσεις, με αποτέλεσμα το +10 να μένει μέχρι το 27ο λεπτό με τρίποντο του Γερμανού (66-56). Κάπου εκεί, το προσωπικό «σόου» του Ντε Κολό άρχισε να υποστηρίζεται από λύσεις των Χίγκινς και Κλάιμπερν, με αποτέλεσμα ξαφνικά η ρωσική ομάδα να μειώσει στο -3 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (71-68). Ο Γάλλος ήταν ασταμάτητος και η άμυνα του Ιτούδη «έπνιξε» τους παίκτες του Περάσοβιτς, με την ανατροπή να γίνεται και ένα τρίποντο του Κλάιμπερν να δίνει τον πρώτο λόγο στην ΤΣΣΚΑ στο τετράλεπτο για την εκπνοή (76-80).

Η Μπασκόνια αστοχούσε και ο Μπολομπόι πρόσφερε θέαμα, με την ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών να «καθαρίζει» τη συμμετοχή στο Final Four.

Δεκάλεπτα: 22-20, 48-39, 71-68, 83-92

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected