Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η Θέλτα 2-0 τη Μπαρτσελόνα και σωτηρία! (vid)

Οι πρωταθλητές Μπλαουγκράνα έπαιξαν με πολλές αλλαγές και η Θέλτα το εκμεταλλεύτηκε και με γκολ των Μάξι Γκόμες και Ιάγο Ασπας έκανε μεγάλο βήμα παραμονής.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε στο «Μπαλαϊδος» του Βίγκο μία ενδεκάδα με αναπληρωματικούς και παίκτες από τη Β΄ ομάδα, είδε και τον Ουσμάν Ντεμπελέ να αποχωρεί τραυματίας μόλις στο 6ο λεπτό, και οι γηπεδούχοι που «καίγονταν» για βαθμούς κατάφεραν να πάρουν το πολύτιμο «τρίποντο», χάρη σε γκολ του Μάξι Γκόμες στο 67΄ και του Ιάγκο Άσπας με πέναλτι στο 88΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά το αποψινό αποτέλεσμα, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια η πρωταθλήτρια Ισπανίας θα ολοκληρώσει τη σεζόν με λιγότερους από 90 βαθμούς (οι «μπλαουγκράνα» μπορούν να φτάσουν πλέον ως τους 89), ενώ η δεύτερη Ατλέτικο το πολύ να φτάσει τους 80. Τη σεζόν 2008-09 η Μπαρτσελόνα πήρε τον τίτλο με 87 βαθμούς, έναντι 78 της δεύτερης Ρεάλ, ενώ έκτοτε σε έξι περιπτώσεις οι δύο πρώτοι ξεπέρασαν τους 90 βαθμούς και δύο φορές (μία οι Καταλανοί, μία οι Μαδριλένοι) ο νικητής έφτασε τους 100.

Συνθέσεις

Θέλτα (Φραν Εσκριμπά): Ρούμπεν Μπλάνκο, Ούγκο Μάγιο, Αραούχο, Καμπράλ, Ολάθα, Μπουντεμπούζ (85′ Σάντσες), Οκάι Γιοκουσλού, Λομπότκα, Μπουφάλ (71′ Μέντες), Μάξι Γκόμες (92′ Μπελτράν), Ιάγο Ασπας.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλσεν, Τοντιμπό (69′ Μουρίγιο), Ουμτιτί, Βερμάελεν, Βαγκέ, Κάρλες Αλενιά, Αρτούρ (62′ Βιδάλ), Πουτς, Μάλκομ, Μπόατενγκ, Ντεμπελέ (6′ Κογιάδο).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected