Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τέλος μετά από 12 χρόνια ο Φρανκ Ριμπερί!

H Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε και επίσημα πως ο Φρανκ Ριμπερί θα αποτελέσει παρελθόν στο τέλος της φετινής σεζόν, ύστερα από 12 χρόνια παρουσίας.

Το συμβόλαιο του 36χρονου Γάλλου μέσου ολοκληρώνεται το φετινό καλοκαίρι και δεν αναμένεται να ανανεωθεί.

Όπως αναφέρει το Sportime, θα αποχαιρετήσει τη Βαυαρία μετά το 2007, όπως και ο Αριέν Ρόμπεν, κλείνοντας έτσι ένα μεγάλο κύκλο της ιστορίας του συλλόγου.

«Όταν ήρθα στην Μπάγερν, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Δεν ήταν εύκολο να πω αντίο, αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχουμε πετύχει μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος άσος και τωρινός εκτελεστικός διευθυντής, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, τόνισε: «Ο Φρανκ και ο Αριέν είναι σπουδαίοι παίκτες. Η Μπάγερν τους οφείλει πολλά και θα τους δώσουμε έναν όμορφο αποχαιρετισμό. Την βοήθησαν στην πιο επιτυχημένη δεκαετία με φανταστικό ποδόσφαιρο».

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε μέσα στο 2020 θα προγραμματιστεί φιλικό παιχνίδι προς τιμήν τους για τις στιγμές που χάρισαν.

Ο Ριμπερί είχε μετακινηθεί στο Μόναχο από τη Μαρσέιγ γα το ποσό ρεκόρ τότε, που άγγιξε τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά έχει πραγματοποιήσει 422 εμφανίσεις, με 123 γκολ και 183 ασίστ.

Έχει πανηγυρίσει συνολικά 21 τρόπαια (1 Champions League, 8 τίτλους Bundesliga, 5 Κύπελλα, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων κι ένα Super Cup Γερμανίας), χωρίς βεβαίως να υπολογίζεται η φετινή πιθανή κατάκτηση της Bundesliga.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected