Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Ο Άγγελος Βέρτζος στο sportsup.gr : “Έτοιμοι να κάνουμε χαρούμενους και περήφανους τους φίλους του Διαγόρα”!

Η μεταγραφή του στον Διαγόρα Ρόδου, ήταν το…κερασάκι στην τούρτα για την αμυντική γραμμή της ομάδας, εκεί όπου δεσπόζουν ποδοσφαιριστές με πολύ σημαντική διαδρομή στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Μια αμυντική γραμμή που αποτελείται από τον Στάθη Προβατίδη, τον (άτυχο λόγω τραυματισμό στους χιαστούς) Γιώργο Κρητικό και τον Τάσο Παγώνη, με αποτέλεσμα η προσθήκη του Άγγελου Βέρτζου να δίνει ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα και (σαφώς) εμπειρία στα μετόπισθεν.

Ο 35χρονος αμυντικός αποχώρησε τον Γενάρη από την Κέρκυρα και μετακόμισε σε ένα επίσης όμορφο ελληνικό νησί, εκεί όπου το ποδόσφαιρο είναι (επίσης) τρόπος ζωής.

Άλλωστε, η άνοδος του Ιάλυσου απέδειξε πως κάτι καλό γίνεται στο Νησί των Ιπποτών, ενώ η άλλη ιστορική ομάδα της περιοχής, ο Διαγόρας θα αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου με την Καλαμάτα.

Για το λόγο αυτό, ο έμπειρος αμυντικός μίλησε στο sportsup.gr αναλύοντας τόσο το πως αντιμετωπίζουν στον Διαγόρα τη διπλή μονομαχία με την ιστορική Μαύρη Θύελλα αλλά και το τι βιώνει στο νησί το τελευταίο 6μηνο.

Αναλυτικά :

1. Για τη σημασία που έχει το συγκεκριμένο διπλό παιχνίδι για έναν σύλλογο όπως ο Διαγόρας και αν υπάρχει άγχος για το γεγονός πως κρίνονται τα πάντα μέσα σε δύο 90λεπτα.

– Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο συλλόγους, γιατί σε αυτά τα ματς, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση με την αναδιάρθρωση, κρίνεται η άνοδος ή ο υποβιβασμός. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, δεν υπάρχει “μέση κατάσταση”, άρα είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει άγχος και στις δύο πλευρές.

2. Για το αν υπάρχει πίκρα στον σύλλογο για το γεγονός πως τερμάτισε στη δεύτερη θέση κι αν αυτό έχει επιφέρει πίεση στο αγωνιστικό τμήμα.

– Όταν ήρθα τον Ιανουάριο, μαζί με 3-4 ακόμη μεταγραφές, γνωρίζαμε πως είχαμε μια διαφορά έξι βαθμών από τον Ιάλυσο και πως είναι δύσκολο να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Η ομάδα ήθελε να κάνει την υπέρβαση κι αν δεν τα κατάφερνε, να φτιάξει ένα δυνατό σύνολο, έτοιμο για τα μπαράζ.

3. Έχεις μια σημαντική πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε ιστορικούς συλλόγους με σημαντικές περγαμηνές. Θεωρείς πως ο Διαγόρας έχει μια ιδιαίτερη ή αν θέλεις διαφορετική βαρύτητα ως σύλλογος; Έχεις εισπράξει κάτι τέτοιο;

– Έχω 17 επαγγελματικά χρόνια στον χώρο και όπως είπατε, σε ομάδες με μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο. Το πρώτο που κοιτώ στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, είναι η θέληση να κάνουν κάτι κάτι όμορφο και να μη μένουν στις ιστορικές στιγμές. Η ιστορία γράφεται συνεχώς και εσύ την καθορίζεις, αν μένεις στάσιμος, απλά προσθέτεις μαύρες σελίδες σε αυτήν. Ο Διαγόρας μου βγάζει κάτι το πολύ υγιές, έτοιμος για μεγάλα πράγματα!

4. Για το αν έχετε μελετήσει καλά την Καλαμάτα και αν θεωρείται πως ήταν ένας αντίπαλος που καλύτερα θα ήταν να τον αποφεύγατε στην κλήρωση.

– Τα μπαράζ είναι σημαντικά, σε αυτά τα ματς γνωρίζεις πάνω-κάτω έναν τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστείς και τι πλάνο και τακτική θα ακολουθήσεις. Όσον αφορά την κλήρωση, οποιαδήποτε ομάδα κι αν ήταν, θα έλεγα το ίδιο. Η Καλαμάτα είναι ιστορική ομάδα, έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σεβόμαστε την αντίπαλο της, σεβόμαστε τους πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές της, ωστόσο θα δώσουμε το 100% και στα δύο ματς.

5. Αν θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους της ομάδας ενόψει των δύο αγώνων

– Καταρχάς, θα ήθελα και το εύχομαι, να έχουν όλοι οι συμπαίκτες μου υγεία και να μπορέσουμε να κάνουμε χαρούμενους τους φίλους της ομάδας και όλο το νησί. Είμαι αισιόδοξος, γνωρίζω τις δυνατότητες της ομάδας και αν είμαστε ενωμένοι και δυνατοί, θα πετύχουμε τον στόχο μας!”

*Να σημειώσουμε πως ζητήσαμε και την άποψη ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας, ωστόσο έχουν απαγορευτεί οι δηλώσεις πριν το ματς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected