Κατηγορίες
Basket

Στον τελικό η “αρμάδα” του Ιτούδη, αντίπαλος της “σκληρής” Εφές!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μετά από 3 χρόνια στον τελικό της Ευρωλίγκα, επικρατώντας με 95-90 της Ρεάλ Μαδρίτης και αφαιρώντας της το «στέμμα» της πρωταθλήτριας Ευρώπης, έτοιμη να το φορέσει εκείνη στον τελικό με την Αναντολού Εφές, στο δεύτερο τελικό του Δημήτρη Ιτούδη ως πρώτου τεχνικού.

Νάντο Ντε Κολό και Σέρχιο Ροντρίγκεθ βγήκαν μπροστά κι έκαναν τη διαφορά, όπως όλοι περιμένουν στην ΤΣΣΚΑ. Αμφότεροι είχαν από 23 πόντους, με πολύ μεγάλα σουτ όταν η ομάδα τους βρέθηκε πίσω στο σκορ και οδηγώντας την στον τελικό.

Όταν σουτάρεις με 50% στα τρίποντα (9/18) έχεις βάλει ένα σπουδαίο «λιθαράκι». Η ΤΣΣΚΑ τα έβαλε και μάλιστα σε κρίσιμα σημεία, σε εκπληκτική ισορροπία με τα 38 της δίποντα, εξισορροπώντας έτσι τις 5 πολύτιμες παραπάνω κατοχές από επιθετικά ριμπάουντ της Ρεάλ, που σε ένα τόσο κλειστό ματς όμως δεν έπαιξαν ρόλο καταλυτικό.

το φιλμ του αγώνα ΕΔΩ

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Ο Λαμπρίν πήρε από το…χεράκι την Εφές!

Με τον καταπληκτικό Σέιν Λάρκιν να σέρνει τον χορό, τον Μίτσιτς να είναι άξιος συμπαραστάτης του και την άμυνα φτιαγμένη από γρανίτη η Εφές πέτυχε επιβλητική νίκη επί της λαβωμένης Φενερμπαχτσέ (92-73) στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ και θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο στον τελικό! Ο Κώστας Σλούκας έχασε για πρώτη φορά σε ημιτελικό φάιναλ φορ στην έβδομη παρουσία του σε αυτό.

Ο Σέιν Λάρκιν έκανε το παιχνίδι της ζωής του και λίγο έλειψε να πετύχει τριπλ νταμπλ. Σκόραρε 30 πόντους με 5/9 τρίποντα διαλύοντας την άμυνα της Φενερμπαχτσέ, ενώ ταυτόχρονα είχε 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την Εφές και παίρνοντας τη δόξα από τον Μίτσιτς, που ήταν επίσης εξαιρετικός με 25 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Η Εφές είχε 14/32 τρίποντα, αλλά και 41 ριμπάουντ, έναντι μόλις 21 ριμπάουντ της Φενερμπαχτσέ.

το φιλμ του αγώνα ΕΔΩ

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected