Κατηγορίες
Basket

Στον τελικό της Basket League ο Παναθηναϊκός

Ο ελλιπής Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αφάνταστα για 35 λεπτά από ένα εξαιρετικό Περιστέρι, αλλά με τον Νικ Καλάθη να «ξυπνά» και να δίνει το «σύνθημα», για να ακολουθήσει με μια σειρά από «φονικά» τρίποντα ο Ματ Λοτζέσκι, τελείωσε τη δουλειά στο «Ανδρέας Παπανδρέου» με το 82-75 στον τρίτο ημιτελικό, προκρινόμενος στους τελικούς της Basket League.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, “χτυπώντας” χαμηλά με τον Σκορδίλη το Περιστέρι μπήκε δυνατά και ξεκίνησε με 7 αναπάντητους πόντους στο πρώτο τρίλεπτο. Παπαπέτρου και Κιλπάτρικ ανέλαβαν να «ξυπνήσουν» τον Παναθηναϊκό, με τα μακρινά σουτ του Λάνγκφορντ να φέρνουν την ανατροπή και τους «πράσινους» να βρίσκουν λύσεις και στο ανοικτό γήπεδο, με τον Αντετοκούνμπο να καρφώνει στον αιφνιδιασμό για το 14-21 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Λοτζέσκι πήρε τη «σκυτάλη» και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ξεφεύγουν, κυριαρχώντας στο παρκέ, αφού βρήκαν και τα μακρινά σουτ για να προηγηθούν σε διψήφιο νούμερο στο πρώτο τετράλεπτο της δεύτερης περιόδου (20-30). Με τον ίδιο τρόπο επιχείρησε να απαντήσει το Περιστέρι, είτε με τον Γκρέι είτε με τον Βασιλόπουλο, που κρατούσαν την ομάδα τους κοντά «με νύχια και με δόντια» (36-40).

Ακολουθώντας τη «συνταγή» των πρώτων λεπτών του αγώνα με τον Σκορδίλη, οι παίκτες του Πεδουλάκη έμειναν κοντά και, μπλοκάροντας στην άμυνα τους προαναφερθέντες «πράσινους» δράστες μπόρεσαν και να περάσουν μπροστά στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου με καλάθι του Έλληνα σέντερ (56-55). Με μερικές εμπνεύσεις του Λάνγκφορντ και ευστοχία από τη γραμμή των βολών προσπάθησε να κρατηθεί ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Γκρέι βρήκε ψυχολογία για να μείνει το Περιστέρι σε θέση οδηγού στο τέλος της περιόδου (56-55).

Η αντίδραση ήρθε από τους παίκτες του Πιτίνο, που σε… run ‘n’ gun επιλογές πήραν κεφάλι με τον Λοτζέσκι να σκοράρει με τρίποντο για το 60-63, αλλά οι γηπεδούχοι μπορούσαν να απαντήσουν, με τον Μπεντίλ να «φωνάζει» παρών και τον Γκρέι να «πυροβολεί» ξανά από μακριά για το +4 στο τετράλεπτο για το τέλος (67-63).

Δεκάλεπτα: 14-21, 36-40, 56-55, 75-82

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected