Κατηγορίες
Αθλήματα

Για 12η φορά στον τελικό του Roland Garros ο Ναδάλ (vid)

Μετά από ένα πολύ ποιοτικό -παρά τις δυσοίωνες συνθήκες- ματς, ο Rafael Nadal επιβλήθηκε του Roger Federer με 3-0 σετ και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Roland Garros, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε ημιτελικούς στο Παρίσι σε 12-0!

Όπως αναφέρει το tennisnews, το έπος του Rafael Nadal στο Roland Garros συνεχίζεται και μετά από μια ακόμα σπουδαία παράσταση μπροστά σε ένα κατάμεστο Philippe Chatrier, o Ισπανός επιβλήθηκε του Roger Federer με 6-3, 6-4, 6-2, για να μπει στον 12ο τελικό του στο παρισινό Grand Slam.

Ο “Matador” παρέμεινε αήττητος σε ημιτελικούς στο Roland Garros (12-0), έφτασε τις 92 νίκες στο Παρίσι (92-2) και προκρίθηκε στον 26ο τελικό του σε Grand Slam διοργάνωση (17-8), όπου θα διεκδικήσει τον 12ο τίτλο του στο Roland Garros και τον 18ο σε Grand Slam διοργάνωση.

O Rafa έπαιξε μεγάλο τένις και είχε 33 winners και 19 αβίαστα λάθη σε ολόκληρο το παιχνίδι. Επίσης κατάφερε να “σπάσει” 6 φορές το σερβίς του Federer, με αποτέλεσμα να φτάσει σ’ αυτή την καθαρή επικράτηση, παρόλο που το ποσοστό του στα break point δεν ήταν και το καλύτερο (6/16, 37%).

Ο 33χρονος Ισπανός έκανε ιδανικό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο σετ. Ο Federer μείωσε σε 3-2, αλλά ο Nadal, σε ένα game διάρκειας 10 λεπτών, έκανε το break έπειτα από 6 break point και ανέκτησε το πάνω χέρι, κάνοντας το 4-2. Ο Rafa υπερασπίστηκε το σερβίς του στα επόμενα 2 games και έφτασε στο 6-3, κατακτώντας το 1ο σετ.

Πιο κλειστό ήταν το 2ο σετ, στο οποίο ο Roger έκανε πρώτος το break και βρέθηκε να προηγείται με 2-0. Είχε μια μπάλα για το 3-0 ο Ελβετός, αλλά δεν την αξιοποίησε και το πλήρωσε, καθώς ένα νέο break από τον Rafa έφερε ξανά την ισορροπία στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια ο Federer έδειχνε να πατάει καλά και προηγήθηκε με 3-2 και με 4-3, στο 9ο game όμως δεν μπόρεσε να πάρει νέο προβάδισμα και να μεταφέρει αρκετή πίεση στην αντίπαλη πλευρά, καθώς απώλεσε το προβάδισμα με 40-0 και έχασε 5 πόντους στη σειρά στο σερβίς του. Ήταν ένα καταστροφικό break, καθώς ο Rafa πέρασε μπροστά με 5-4 και με love service game κατέκτησε το 2ο σετ στο 10ο game.

Επιπλέον, αυτό το game στοίχισε και στο 3ο σετ αρκετά απ’ ότι φάνηκε, καθώς η απόδοση του Ελβετού ήταν αρκετά πεσμένη σε σχέση με τα 2 προηγούμενα. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Rafa, που με αμείωτη την ένταση στο παιχνίδι του έκανε break στο 3ο (2-1) και στο 5ο game (4-1), για να φτάσει στη νίκη έπειτα από 2 ώρες και 25 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 24η νίκη του Nadal απέναντι στον Federer, σε 39 αναμετρήσεις (24-15). Τον κέρδισε για πρώτη φορά από το μακρινό 2014, καθώς ο Ελβετός μετρούσε 5 διαδοχικές νίκες απέναντι στον Ισπανό.

Στο χώμα ωστόσο ήταν ο πρώτος τους αγώνας από το 2013, με τον Rafa να πετυχαίνει σήμερα την 14η νίκη του σε 16 μεταξύ τους αναμετρήσεις (14-2), παραμένοντας αήττητος στο Philippe Chatrier, όπου τον έχει κερδίσει και στις 6 συναντήσεις τους. Οι 4 ήταν σε τελικούς και οι 2 σε ημιτελικούς του Roland Garros.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected