Κατηγορίες
Αθλήματα

Με τον Αλέξανδρο Καραϊωσήφ η νεοσύστατη επιτροπή διαιτησίας της EAFF!

Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό Ποδόσφαιρο Ακρωτηριασμένων αλλά και την Ημαθία, η επιλογή του Αλέξανδρου Καραϊωσήφ να συμμετέχει στη νεοσύστατη επταμελή Τεχνική Επιτροπή Διαιτησίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων (EAFF).

Η επιλογή έγινε ανάμεσα σε 14 υποψηφίους από τις ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες που καλλιεργούν -μέχρι στιγμής- αυτό το ραγδαία αναπτυσσόμενο άθλημα ατόμων με αναπηρία, το οποίο χρηματοδοτείται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την UEFA, όπως και οι άλλες προσαρμογές του ποδοσφαίρου για συμμετοχή ΑμεΑ, υπό τον τίτλο #respect και #equalgame.

H Τεχνική Επιτροπή Διαιτησίας (EAFF Referees’ Committee) έχει διετή θητεία και θα είναι υπεύθυνη για όλα τα θέματα που αφορούν τους Διαιτητές, τη δημιουργία, ανάπτυξη και διατήρηση Προγραμμάτων Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης Διαιτητών στο Ποδόσφαιρο Ακρωτηριασμένων, το οποίο όπως όλα δείχνουν, θα ενταχθεί σύντομα και στο Παραολυμπιακό Πρόγραμμα.

Να τονίσουμε ότι στην Ελλάδα το άθλημα καλλιεργείται τα τελευταία 3 χρόνια, αναπτύσσεται πολύ γρήγορα, αλλά μόνο με την ύπαρξη Εθνικής Ομάδας.

Οφείλουμε να συγχαρούμε τον Αλέξανδρο Καραϊωσήφ, ιδρυτή του Α.Σ. ΑμεΑ “Εν Σώματι Υγιεί” Βέροιας (το οποίο έχει εκπρόσωπο στην Εθνική Ομάδα, τον Γίδαρη Αριστείδη) και να θυμίσουμε ότι ο διαιτητής από την ΕΠΣ Ημαθίας, έχει διευθύνει και τους τέσσερις αγώνες που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο άθλημα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected