Basket

Στο ρελαντί ο πρώτος τελικός για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός του Ρικ Πιτίνο επιβεβαίωσε από πολύ νωρίς στη σειρά τελικών με τον Προμηθέα Πατρών, ότι είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, «συντρίβοντάς» τον με 103-77 στο πρώτο παιχνίδι σε ένα «παγωμένο» λόγω λιγοστού κόσμου ΟΑΚΑ και κάνοντας το πρώτο βήμα από τα τρία, για να γίνει για τρίτη σερί φορά πρωταθλητής Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, η διάθεση του Παναθηναϊκού να δείξει, ότι είναι το αφεντικό, φάνηκε από νωρίς στο αρχικό 8-0. Σε εκείνο το σημείο, βέβαια, ήρθε ένας αδικαιολόγητος εφησυχασμός και ο Προμηθέας απάντησε με «όπλα» το μακρινό σουτ και τις κερδισμένες «μάχες» του Έλις για την ισοπαλία στο πρώτο επτάλεπτο (15-15). Η ενέργεια του Αντετοκούνμπο ήταν αυτή, όμως, που θα έκανε τη διαφορά για το +6 των «πρασίνων» στην πρώτη περιόδο (24-18).

Βουγιούκας και Γκιστ έδωσαν το σύνθημα με λύσεις κοντά στο καλάθι, βάζοντας αντίβαρο στον Έλις, και το «τριφύλλι» άρχισε να ξεφεύγει, όταν και ο Λοτζέσκι άρχισε… να βρίσκει το χέρι του (34-22). Με λύσεις από παντού, διαθέτοντας ακόμη και εύστοχο μακρινό σουτ του Καλάθη, οι παίκτες του Πιτίνο επιβλήθηκαν πλήρως, υποχρεώνοντας τους Αχαιούς σε μόλις 4 εύστοχα σουτ εντός παιδιάς, κάτι που δικαιολογεί το +21 του ημιχρόνου (52-31).

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου είχε έρθει η ώρα των συνεργασιών Καλάθη-Παπαγιάννη, που είχε ως αποτέλεσμα η απόσταση να «εκτοξευθεί» και πάνω από τους 30 πόντους, με τον Θανάση ακόμη να σκοράρει τρίποντο και να σημειώνει το 80-46 στο δίλεπτο για την περίοδο. Το +31 στο τέλος της, έδειχνε ότι το υπόλοιπο του ματς θα ήταν απλά διαδικαστικού χαρακτήρα (82-51).

Δεκάλεπτα: 24-18, 52-31, 82-51, 103-77

τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected