Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

“Ακυβέρνητος” μέχρι στιγμής ο Κιλκισιακός

Ένα μήνα και κάτι μετά την ανάδειξή του ως πρωταθλητή ΕΠΣΚ και την επάνοδό του στην κατώτερη εθνική κατηγορία «μαύρα σύννεφα κρύβουν τον ορίζοντα» του Κιλκισιακού.

Όπως αναφέρει το maxitis.gr, αιτία το διοικητικό κενό, καθώς οι δύο γενικές συνελεύσεις τις οποίες συγκάλεσε η απερχόμενη διοίκηση με την ολοκλήρωση της θητείας της απέβησαν άκαρπες.

Το ίδιο συνέβη και με ενδιάμεσες διαβουλεύσεις μεταξύ εκπροσώπων της απερχόμενης διοίκησης και παραγόντων που αρχικώς ενδιαφέρθηκαν αλλά στην συνέχεια απέσυραν το ενδιαφέρον τους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κύρια αιτία της απροθυμίας παραγόντων να πλασιώσουν νέο διοικητικό σχήμα στον Κιλκισιακό είναι το οικονομικό «άνοιγμα», είτε δυσκολεύονται είτε αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αντίστοιχες υποχρεώσεις αλλά και τις σαφώς μεγαλύτερες από αυτές της α’ τοπικής κατηγορίας απαιτήσεις της Γ Εθνικής.

Για το προαναφερθέν «άνοιγμα» διατυπώθηκαν επικρίσεις εις βάρος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο όμως τις απορρίπτει, υποστηρίζοντας ότι όλα τα διαχειριστικά θέματα ήταν στην διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου να λάβει γνώση, και παραπέμποντας τους επικριτές στην παροιμία «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε μέρες κοσκινίζει».

Προς το παρόν από αυτήν την υφέρπουσα αντιπαράθεση δεν προέκυψε φανερή διαμάχη με δημόσια αντιπαράθεση. Όμως, όπως και να ‘χουν τα πράγματα αυτήν την στιγμή το «πλοίο Κιλκισιακός» συνεχίζει να «πλέει ακυβέρνητο» με ορατό τον κίνδυνο να «προσκρούσει» είτε στον «σκόπελο» του διορισμού διοίκησης από το πρωτοδικείο είτε στον «ύφαλο» μιάς βαθειάς κρίσης με επακόλουθο και αυτήν ακόμη την αναστολή λειτουργίας του.

Και αυτή θα είναι η πιο «μαύρη σελίδα» της ένδοξης ιστορίας του, που θα «πληγώσει» καίρια το κύρος, την φήμη και το γόητρο.

Παρά την δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία, και μόνη αυτή η προοπτική είναι επιτακτική ανάγκη να «ταρακουνήσει» τους παράγοντες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με αυτόν ή απλώς τον «βλέπουν», ως χώρο ανάπτυξης δραστηριότητας, και να τους οδηγήσει στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

Την ώρα, που γράφονταν αυτές οι γραμμές, βρισκόταν σε εξέλιξη νέος κύκλος διαβουλεύσεων και επαφών.

Το θέμα, όμως, δεν είναι οι διαβουλεύσεις και οι επαφές, αλλά τα αποτελέσματά τους.

Ενόσω διαρκεί η αβεβαιότητα για την κατάληξή τους θα παραμείνει και η αβεβαιότητα για την μελλοντική πορεία του Κιλκισιακού. Και ένα θετικό αποτέλεσμα επαφίεται στην βούληση όλων των εμπλεκομένων.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected