Κατηγορίες
Αθλήματα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18: Ζιώγας και Κεσσίδη ξεχώρισαν στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης

Η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έγινε σήμερα στην πόλη των Τρικάλων και παρά την υψηλή θερμοκρασία δεν έλειψαν οι καλές επιδόσεις από τους νεαρούς πρωταθλητές και πρωταθλήτριες.

Την καλή του κατάσταση επιβεβαίωσε ο Θοδωρής Ζιώγας (Νιγρίτα Βισάλτης) που ξεπέρασε και το φράγμα των 78,00 μ. (5κ.) και με 78,08 μ. στην τρίτη του προσπάθεια δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του. Ο Ορέστης Ντουσάκης ήταν δεύτερος στον σημερινό αγώνα με 75,25 μ. και ο 16χρονος Νίκος Πολυχρονίου (ΑΕΚ) τρίτος με 72,80 μέτρα. Ο Ζιώγας με τη σημερινή του εμφάνιση ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης στην Ευρώπη για την κατηγορία Κ18.

Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε πως είναι η Σοφία Κεσσίδη (ΑΣ Κένταυρος), που μετά το 48,92 μ. του προκριματικού πέτυχε 49,47 μ. στον τελικό της δισκοβολίας, που είναι εκ νέου ρεκόρ της και της δημιουργεί προσδοκίες ενόψει του Ολυμπιακού φεστιβάλ νεότητας. Η αθλήτρια με τη σημερινή της βολή ανέβηκε στην έβδομη θέση της Ευρώπης στην κατηγορία της και έκανε τρία τα χρυσά της μετάλλια στη σεζόν, αφού ήταν νικήτρια και στα δύο πρωταθλήματα που προηγήθηκαν (Κατερίνη και Λάρισα).

Η Βασιλεία Σπύρου (Πανιώνιος) κατάφερε το απόλυτο και έκανε τρία τα χρυσά της μετάλλια στη σεζόν. Η αθλήτρια του Μάρκου Παππά μετά τη νίκη της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 και Κ23 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και στο πρωτάθλημα της κατηγορίας της και επιβεβαίωσε το ταλέντο της. Η νεαρή διένυσε τα 1.500 μ. σε 4.27.21.

Ο πρωταθλητής των 800 μ. Σάξες Αλέρου (Μ. Αλέξανδρος Κιλκίς) ήταν ο μεγάλος νικητής στα 400 μ. με 48.83, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Ο νεαρός κάνει πολύ σταθερή σεζόν και δείχνει πως στο μέλλον θα είναι σε θέση να κυνηγήσει πολύ καλύτερες επιδόσεις. Ο Αλέρου αύριο θα διεκδικήσει τη νίκη και στα 800 μ., αγώνισμα στο οποίο επικράτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20.

Σταθερή σε χρόνους κάτω από τα 12.00 έμεινε η Πολυνίκη Εμμανουλίδου (ΓΑΣ Κουφαλίων) που αναδείχθηκε νικήτρια στα 100 μ. και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 με 11.99. Η νεαρή έκανε αρκετά καλή κούρσα και παρά του ότι δεν έφυγε όσο καλά θα ήθελε στην εκκίνηση, κατάφερε γρήγορα να αποσπαστεί από τις αντιπάλους της και να περάσει πρώτη τη γραμμή τερματισμού. Η Λυδία Κριμίτσα (Σχολή Μωραίτη) επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση και με 12.24 κατέλαβε την δεύτερη θέση στα 100 μ. και η Ζωή Τραγούστη (Κόροιβος Αμ.) ήταν τρίτη με 12.26.

Ο Γιάννης Γρανιτσιώτης (Γιάννης Παλάσκας) πέτυχε τον βασικό του στόχο στη διοργάνωση, που δεν ήταν άλλος από την επικράτησε στο πρωτάθλημα. Ο νεαρός αθλητής δεν πίεσε ιδιαίτερα τον εαυτό του και με 10.75 (0,1) τερμάτισε πρώτος. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Γιάννης Καριοφύλλης (ΓΑΣ Σκάλας), που ήταν νικητής της δεύτερης τελικής σειράς με 10.84 επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό του (10.80). Οι δύο σπρίντερ σε κάθε τους εμφάνιση αφήνουν καλές εντυπώσεις και παράλληλα υποσχέσεις για το μέλλον. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Κώστα Μίλιο (Αθλος Άρτας) με 10.89.

Η Στέλλα Κωνσταντινίδου (ΓΑΣ Αρχέλαος) συνέχισε το σερί των καλών και δυνατών εμφανίσεων και με 55.38 αναδείχθηκε νικήτρια στο πρωτάθλημα της κατηγορίας της. Δεύτερη με 55.65 και νέο ατομικό ρεκόρ ήταν η Έλλη Δεληγιάννη (ΣΑΚΑ) που φέτος επικεντρώθηκε στα 800 μ. επικρατώντας μάλιστα στα Πρωταθλήματα Κ20 και Κ23, ωστόσο στα Τρίκαλα επέλεξε να επιστρέψει για λίγο στα 400 μ. και βελτίωσε το 56.27, που είχε από πέρυσι.

Ο Γιάννης Αρβανίτης (ΓΣ Έδεσσας) ξεπέρασε τον εαυτό του και με 13.92 μ.αναδείχθηκε νικητής στα 110 μ. εμπ. δίνοντας συνέχεια στις καλές εμφανίσεις της σεζόν. Ο νεαρός εμποδιστής, ο οποίος είχε ατομικό ρεκόρ 13.96, θα διεκδικήσει μια καλή παρουσία στη διοργάνωση του Μπακού.

Για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών ο Σωτήρης Χύτας (Αμεινίας Μεσογείων) ξεπέρασε τον εαυτό του στο επί κοντώ και το συνδύασε με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ο αθλητής μετά τη νίκη στη διοργάνωση των Νέων επικράτησε και στο πρωτάθλημα της κατηγορίας του με άλμα στα 5,21 μ. (είχε 5,20 μ.) που του επιτρέπει να σκέφτεται μια καλή εμφάνιση στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας.

Η Βιργινία Κουλουμέντα (ΑΟ Φιλοθέης) βρήκε τον αγωνιστικό της ρυθμό την κατάλληλη χρονική στιγμή και με άλμα στο 1,74 μ. αναδείχθηκε νικήτρια στο ύψος. Η μόλις 15 ετών αθλήτρια, η οποία είχε ατομικό ρεκόρ 1,69 μ., άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και έδειξε πως σύντομα θα μπορεί να ανέβει υψηλότερα. Δεύτερη στον σημερινό αγώνα ήταν μια άλλη 15χρονη η Καλλιόπη Παπανδρεοπούλου (Κούρος Πάτρας) με 1,65 μ. και τρίτη η Σάντυ Παπακώστας (ΟΦΚΑ Περιστερίου) με το ίδιο ύψος.

Αποτελέσματα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected