Κατηγορίες
Αθλήματα

Στην τέταρτη θέση η Ελίνα Τζένγκο

Την τέταρτη θέση στον τελικό του ακοντισμού κατέλαβε η Ελίνα Τζένγκο με καλύτερη βολή στα 53,99 μέτρα. Η πρωταθλήτρια μας προσπάθησε να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό, παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στη σεζόν.

Η ταλαντούχα αθλήτρια έφτασε στο Μπορός έχοντας νωρίτερα ανακόψει την αγωνιστική της πορείας εξαιτίας ενός τραυματισμού στον αγκώνα. Η αθλήτρια ακύρωσε στο διάστημα αυτό όλους τους προγραμματισμένους αγώνες, προκειμένου να ξεπεράσει στο απόλυτο τον τραυματισμό της και αν μπορέσει στο Μπορός να κυνηγήσει το μεγάλο της στόχο, το βάθρο των νικητριών.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 50,52 μ., 51,34 μ., 51,13 μ. και 53,68 μέτρα. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Καρολίνα Βίσκα με 56,48 μ. και δεύτερη η Τζούλια Ουλμπιχτ με 54,98 μέτρα.

Στη διάρκεια της σεζόν η Ελίνα Τζένγκο κατάφερε να πετύχει σπουδαίες επιδόσεις. Έγινε η κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών παγκοσμίως στην ηλικίας της με το 500άρι ακόντιο με 65,90 μ. στο σχολικό πρωτάθλημα, ενώ την 1η Ιουνίου εντυπωσίασε με τη βολή στα 61,48 μ. με το ακόντιο των γυναικών, που είναι η κορυφαία για φέτος στον κόσμο στην κατηγορία Κ20, η 5η όλων των εποχών στην Ευρώπη και φυσικά πανελλήνιο ρεκόρ Κ20.

Στον ίδιο τελικό συμμετείχε και η Μαργαρίτα Τσουκαλά, όπου κατέλαβε την 12η θέση με 47,20 μέτρα, που έτσι κι αλλιώς είχε ολοκληρώσει επιτυχημένα την πορεία της με την πρόκριση στον τελικό.

Στον απευθείας τελικό των 5.000 μ. συμμετείχε η Δάφνη Λαβασά, η οποία τερμάτισε στην 14η θέση με 17.01.15. Η αθλήτρια έτρεξε κοντά στο ατομικό της ρεκόρ και ολοκλήρωσε επιτυχημένα την παρουσία της.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected