Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος!

Μια ανάσα από την απόκτηση του Χερόνιμο Μπαράλες για την κορυφή της επίθεσής του βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης!

Όπως αναφέρει το arcadiasports, πρόκειται για έναν επιθετικό που μεγαλούργησε στην ομάδα, προσέφερε πολλά αλλά και ουσιαστικά “έφτιαξε” την καριέρα στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Γεννημένος το 1986 στην Αργεντινή, ο Μπαράλες αφού άφησε σε μικρή ηλικία το ράγκμπι ξεκίνησε την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Μπάνφιλντ σε ηλικία 13 ετών.

Έφτασε μάλιστα να παίξει και στην πρώτη ομάδα στα 20 του με επαγγελματικό συμβόλαιο και την πενταετία 2006-2011 όπου άνηκε στην Μπάνφιλντ, σε 79 εμφανίσεις σημείωσε 11 γκολ και είχε 8 ασίστ.

Η πρώτη του απόπειρα εκτός Αργεντινής ήταν στην Ισπανίκη Ουέλβα τη σεζόν 2009-10 ως δανεικός από τη Μπάνφιλντ με τη φανέλα της οποίας σκόραρε 5 τέρματα σε 34 συμμετοχές.

Ακολούθησε η Σαντιάγο Γουόντερερς της Χιλής και πάλι ως δανεικός με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε 14 φορές πετυχαίνοντας 4 γκολ τη σεζόν 2010-11.

Η θητεία του στη Χιλή αποδείχθηκε σύντομη, με την Ουνιόν Σάντα Φε να της Αργεντινής να τον εντάσσει στο δυναμικό της τη σεζόν 2011-12 για ένα χρόνο για να έρθει μια χρονιά αργότερα η Ουρακάν.

Ο Μπαράλες με την Ουρακάν κάνει μια εκπληκτική σεζόν όπου πετυχαίνει 12 σε 32 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις που έπαιξε η ομάδα του.

Το καλοκαίρι του 2013 ο Μπαράλες έρχεται στην Τρίπολη με τριετές συμβόλαιο. Οι Αρκάδες τον αποκτούν ως ελεύθερο και η επιλογή τους βγαίνει. Σε 27 αγώνες πρωταθλήματος ο Μπαράλες σκοράρει 6 φορές και δείχνει ότι θα βοηθήσει τον Αστέρα.

Η σεζόν 2014-15 είναι η καλύτερη στην καριέρα του! Με τον Αστέρα, ο Μπαράλες σκοράρει 17 γκολ στο πρωτάθλημα και αναδυκνείεται πρώτος σκόρερ της Super League ενώ σκοράρει και 3 φορές στους ομίλους του Europa League και μια στο Κύπελλο Ελλάδος.

Στην Αρκαδική πρωτεύουσα δημιουργείται παροξυσμός και αρκετοί ξένοι σύλλογοι δείχνουν ενδιαφέρον για τον επιθετικό του Αστέρα. Τελικά, η τουρκική Σίβασπορ δίνει 1.500.000 ευρώ για τον παίκτη και οι κιτρινομπλέ κάνουν ένα “χρυσό” deal.

Ενας τραυματισμός δεν τον αφήνει να δείξει την αξία του κι έτσι έπειτα από 6 μήνες πηγαίνει αρχικά στην Ουρακάν ως δανεικός από την ομάδα της Σεβάστειας ενώ στη συνέχεια και πάλι ως δανεικός από την τούρκικη ομάδα επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι η Τζοχόρ της Μαλαισίας.

Τη σεζόν 2017-18 θα αγωνιστεί και πάλι στην πατρίδα του με τα χρώματα της Χιμνάσια Λα Πλάτα για μια χρονιά ενώ πέρυσι επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα για λογαριασμό της Λαμίας.

Με την ομάδα της Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσει μια γεμάτη σεζόν με 11 γκολ και 2 ασίστ σε 30 αγώνες.

Οι εξαιρετικές του τοποθετήσεις και το ένστικτο του γκολ τον χαρακτηρίζουν ενώ το ύψος του (1.86) τον καθιστά εξαιρετικό κεφαλοσφαιριστή.

Στα 33 του γεμάτος από εμπειρίες και έχοντας πλήρη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, ο Μπαράλες βρίσκεται μια ανάσα από τον Αστέρα σε μια κίνηση ουσίας κι όχι εντυπωσιασμού από πλευράς Αρκάδων.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected