Αθλήματα

Μεγάλη ανατροπή και 8άδα η Βαλεντίνη

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου επέστρεψε από το 3-5 στο 3ο σετ, για να κερδίσει τη Yuriko Lily Miyazaki και να προκριθεί στην τελική 8άδα του τουρνουά των 25.000 δολαρίων στο Chiswick του Λονδίνου.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Γραμματικοπούλου πανηγύρισε μια πολύ δύσκολη νίκη επί της Γιαπωνέζας Miyazaki με 6-3, 4-6, 7-6 (6), έπειτα από 2 ώρες και 43 λεπτά μάχης και αφού έσβησε και ένα match point, στο tie-break του 3ου σετ.

Η 22χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 1-4 του 3ου σετ, ενώ ήταν πίσω μέχρι και το 3-5. Με love service game μείωσε σε 4-5 και έπειτα έκανε και το break, για να ισοφαρίσει. Στη συνέχεια έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, καθώς είχε ένα match point στο 6-5, 40-30. Στο tie-break ήρθε εκείνη αντιμέτωπη με match point, στο 5-6, αλλά το έσβησε και πήρε τους 3 επόμενους πόντους, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη πρόκριση.

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης του Λονδίνου, η Γραμματικοπούλου, η οποία βρίσκεται στο Νο. 4 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει τη Γαλλίδα Irys Ekani, που ξεκίνησε την πορεία της από τα προκριματικά.

Στο τέλος της ημέρας, η Βαλεντίνη προκρίθηκε και στα ημιτελικά του διπλού, κερδίζοντας μαζί με τη Βρετανίδα Sarah Beth Grey τις Βρετανίδες Aleksandra και Katarzyna Pitak, με 6-3, 7-5. Στα ημιτελικά η Βαλεντίνη και η Grey θα αντιμετωπίσουν τις Joanna Garland και Qinwen Zheng.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected