Κατηγορίες
Super League 1

Πρεμιέρα για το VAR σε Τούμπα και Χαριλάου

Με τα test σε δύο γήπεδα της Θεσσαλονίκης, το στάδιο Τούμπας και το «Κλεάνθης Βικελίδης», ξεκίνησαν οι «πρόβες» του Video Assistant Referee στα γήπεδα της Superleague.

Τόσο στο γήπεδο του ΠΑΟΚ την Παρασκευή 09/08, όσο και σε αυτό του Άρη το Σάββατο 10/08, οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας είχαν την ευκαιρία να ελέγξουν σε συνθήκες αγώνα και με την παρουσία των αρμόδιων αξιωματούχων διαιτησίας, το κατά πόσον παρέχονται οι τεχνικές προϋποθέσεις ώστε να λειτουργήσει το σύστημα.

Αξιοσημείωτο μάλιστα ότι στο παιχνίδι τoυ “Χαριλάου” ο διαιτητής προχώρησε σε δύο ανασκοπήσεις με χρήση του Video Assistant Referee, ενώ σε αυτήν της Τούμπας είχε την πρόθεση σε μία περίπτωση, αλλά “τον πρόλαβε” η εξέλιξη της φάσης μιας και σημειώθηκε γκολ.

Οι αγώνες ανάμεσα σε ομάδες ακαδημιών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» παρείχαν στους technology providers τη δυνατότητα να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια θα σταλούν στη FIFA, που θα έχει τον τελευταίο λόγο όσον αφορά στην έγκριση ή μη της καταλληλότητας των γηπέδων για τη χρήση του VAR.

Για τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί ανάλογα tests στο γήπεδο της Ξάνθης στις 11/08 στο φιλικό της ακριτικής ομάδας με τη Λάρισα, στις 12/08 στο γήπεδο της Λαμίας και στις 16/08 LFC Arena της Λάρισας, ενώ θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα γήπεδα των ομάδων της πρώτης τη τάξει κατηγορίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected