Αθλήματα

“Άγγιξε” τεράστια νίκη ο Περβολαράκης

Ο Μιχάλης Περβολαράκης έφτασε πολύ κοντά σε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στο Νο. 76 της παγκόσμιας κατάταξης, Ricardas Berankis, αλλά “λύγισε” στο τέλος και έμεινε εκτός 16άδας στο δυνατό Challenger του Βανκούβερ.

Ο Περβολαράκης έφτασε 2 games μακριά από τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του, καθώς προηγήθηκε με 4-1 στο 3ο σετ του Berankis, στο τέλος όμως ηττήθηκε από τον Λευκορώσο, Νο. 1 στο ταμπλό του Odlum Brown Van Open και Νο. 76 στον κόσμο, με 4-6, 6-3, 6-4.

O 23χρονος Έλληνας τενίστας έκανε 2 γρήγορα break, για το 2-0 και το 4-1. Ο Berankis μείωσε σε 4-3, αλλά ο Περβολαράκης διατήρησε το προβάδισμα του ενός break έως το τέλος του σετ και το κατέκτησε με 6-4.

Στο 2ο σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν 5 διαδοχικά break, με τον Berankis να είναι συνεχώς μπροστά και τον Περβολαράκη να μειώνει. Ο Λευκορώσος, άλλοτε Νο. 50 στον κόσμο, έκανε το τελευταίο από τα 5 break για το 5-3 και σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3 στο επόμενο game.

Στο αποφασιστικό σετ ο Περβολαράκης έφτασε πολύ κοντά στην πολύ σπουδαία πρόκριση, καθώς έκανε πρώτος το break για το 3-1 και στο αμέσως επόμενο game επέστρεψε από το 0-40, για να κάνει το 4-1.

Ο Berankis ωστόσο ανέβασε το επίπεδό του στο πιο κρίσιμο σημείο και με 5 κερδισμένα games στη σειρά κατέκτησε το 3ο σετ, με 6-4. Ο Περβολαράκης έχασε ενδιάμεσα ένα game point για το 5-2 και τρία break point για το 5-3.

Ο Berankis θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο του καναδικού Challenger τον Βρετανό Lloyd Glasspool.

Ο Περβολαράκης ολοκλήρωσε την εβδομάδα του με 2 νίκες. Στα προκριματικά απέκλεισε τον Taha Baadi με 7-6 (6), 7-6 (9) και στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό κέρδισε τον Filip Peliwo με 7-5, 6-4.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected