Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Δεν θα αγωνιστεί στη Γ Εθνική ο Απόλλων Ξηροκαμπίου

Ο Απόλλων Ξηροκαμπίου ανακοίνωσε πως δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μετά από πρόσκληση της ΕΠΟ για αντικατάσταση της ΑΕ Σπάρτης.

Η ανακοίνωση:

“Το Δ.Σ. του Μ.Γ.Σ. Απόλλων Ξηροκαμπίου ανακοινώνει τη τελική απόφασή του η οποία αφορά τη συμμετοχή ή μη της ομάδας μας στη Γ εθνική κατηγορία.

Ύστερα από την έκτακτη ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα της 19ης Αυγούστου στο Ξηροκάμπι τα μέλη του Δ.Σ. κρίνοντας από την ελάχιστη συμμετοχή του κόσμου του Ξηροκαμπίου καθώς και τις παραμέτρους που καθιστούν εφικτή η όχι την παρουσία μας στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες, αποφάσισε ομόφωνα τη μη συμμετοχή μας σε αυτές.

Το Δ.Σ. και τα μέλη που το απαρτίζουν θέλουν, όχι να απολογηθούν, αλλά να εξηγήσουν και συγχρόνως να ενημερώσουν όσους δεν ήταν παρόντες εχθές στην γενική συνέλευση, ποιες είναι οι αιτίες και οι λόγοι που μας έκαναν να αποφασίσουμε αρνητικά στη πρόταση που μας μετέφερε η Ε.Π.Σ. Λακωνίας.

Το Δ.Σ. απαρτίζεται από άτομα τα οποία πριν 4 χρόνια περίπου ανέλαβαν να ‘ τρέξουν ’ τον σύλλογο και κατ επέκταση τη ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μας. Η άλλη λύση ήταν να διαλυθεί. Όσοι μας παρακολουθούν κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας, είναι εύκολο να συμπεράνουν τη μόνιμα ανοδική πορεία του συλλόγου και της ομάδας μας. Με μεγάλη χαρά αλλά και κόπο καταφέραμε η ομάδα μας να είναι μόνιμα τα τελευταία δέκα χρόνια στην πρώτη κατηγορία Λακωνίας και επίσης να βρίσκεται στις υψηλότερες βαθμολογικές θέσεις διαχρονικά. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή το ερώτημα είναι αν η ομάδα και το Δ.Σ. θα αντέξει για ακόμα μια χρονιά τα βάρη ( είτε οικονομικά είτε ψυχολογικά) ώστε το αποτέλεσμα να δικαιώνει εμάς, τους αθλητές και εν τέλει το χωριό μας. Φτάνοντας στο σήμερα, η συμμέτοχή μας στη Γ εθνική κατηγορία δεν μπορεί να γίνει πράξη καθώς οι οικονομικές δυσκολίες, η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού για να στελεχωθεί ο σύλλογος σε καίριες θέσεις που απαιτεί η Γ εθνική και η μικρή διαθεσιμότητα χρόνου είναι λόγοι που δεν μας αφήνουν το περιθώριο συμμετοχής με αξιοπρέπεια και συνέπεια στη κατηγορία αυτή.

Επίσης αξιολογήσαμε παραδείγματα άλλων συλλόγων που με βεβιασμένες ή γρήγορες αποφάσεις τόλμησαν να κάνουν το βήμα αυτό αλλά η επόμενη μέρα τους βρήκε διαλυμένους ή αφανισμένους απ τον εκάστοτε ποδοσφαιρικό ή συλλογικό χάρτη της περιοχής τους.

Ένα μεγάλο αρνητικό , στο οποίο θα σταθούμε για ακόμα μια φορά, αποτελεί και η έλλειψη φυσικής έδρας για την ομάδα μας. Το γήπεδο του Ξηροκαμπίου δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες μεγάλου επιπέδου. Το βασικότερο πρόβλημα για εμάς είναι η μη ύπαρξη κερκίδας ( πρέπει να είμαστε από τις ελάχιστες ομάδες της Λακωνίας που περιμένουμε πάνω από 10 χρόνια την εγκατάστασή τους) το οποίο θα απέφερε ένα μικρό αλλά βασικό έσοδο στο σύλλογο. Συνεπώς η ομάδα μας θα έπρεπε να αγωνίζεται στη Σπάρτη, πράγμα το οποίο θα ήταν αρνητικό για τον τόπο μας και για την οικονομική μας δυνατότητα αφού θα έπρεπε να εντάξουμε στο σχεδιασμό μας ένα ακόμα οικονομικό παράγοντα των μετακινήσεων προπονήσεων κλπ.

Τέλος το Δ.Σ. αποφάσισε τη συμμετοχή της ομάδας στο Α’ τοπικό πρωτάθλημα Λακωνίας και όχι την διάλυση του συλλόγου ( καθώς αυτό θα ήταν το ευκολότερο αφού οι στόχοι μας υλοποιήθηκαν και το επίπεδο που θα μπορούσε να αγωνιστεί η ομάδα μας θεωρούμε ότι είναι το υψηλότερο στο οποίο μπορούμε να ανταπεξέλθουμε εμείς που αποτελούμε το Δ.Σ.) με ό,τι μα διέπει μέχρι τώρα:

Σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η ομάδα μας θα διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο και αν υπάρξει μελλοντική αντίστοιχη στιγμή να υπάρξει η κινητικότητα και οι παρουσίες ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα.

Εμείς από τη πλευρά μας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν όλο αυτό το διάστημα (που υπήρξε στη επιφάνεια το θέμα συμμετοχής μας στη Γ εθνική κατηγορία) είτε με τη παρουσία τους στη χθεσινή συνέλευση, είτε με τα μηνύματα αισιοδοξίας και συμπαράστασης καθώς επίσης τον πρόεδρο της ΕΠΣ κύριο Π. Καρρά του οποίου το όνομα και η παρουσία θίχτηκε όσο διήρκησε η περίοδος της τελικής μας απόφασης απ αυτούς που εμπλέκονται με το Λακωνικό ποδόσφαιρο χωρίς να έχουν καμία σχέση και θέση σε αυτό.

Υποσχόμαστε ότι τη χρονιά που έρχεται θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν από τη πλευρά μας ο σύλλογος να έχει την ίδια και καλύτερη παρουσία τόσο στα αθλητικά όσο και στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, στη τελευταία θητεία του συγκεκριμένου Δ.Σ. καθώς σε λιγότερο από ένα χρόνο η θητεία μας λήγει και θα υπάρξουν εκλογές όπου ελπίζουμε και εκεί η συμμετοχή των ενδιαφερομένων συγχωριανών και συντοπιτών μας να είναι ανάλογη των τελευταίων ημερών!

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν το νομό μας στις εθνικές κατηγορίες καθώς και στους συλλόγους των Λακωνικών πρωταθλημάτων.

Ευχαριστούμε.

Εκ του Δ.Σ.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected