Αθλήματα

Ενθουσιώδης και πιο έμπειρη φέτος η Πυλαία!

Στο περσινό πρωτάθλημα η νεοφώτιστη ομάδα από τη Θεσσαλονίκη ήταν ευχάριστη έκπληξη. Η έκτη θέση αποτέλεσε την επιβράβευση για τις προσπάθειες των αθλητών, του τεχνικού επιτελείου και της διοίκησης.

Και για τη νέα σεζόν, η Πυλαία θα είναι υπολογίσιμη δύναμη. Όπως αναφέρει το e-handball.gr, στη μεταγραφική περίοδο αποχώρησαν οι Χρύσανθος Τσαναξίδης, Παναγιώτης Αποστολίδης, Μίλος Μάτοβιτς, Καλλισθένης Γιαννακίδης, ωστόσο ήρθαν οι Τάσος και Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, από τον Φίλιππο Βέροιας, ο Αντώνης Μέτσης από τον Φοίβο και ο Σέρβος τερματοφύλακας Ραντούλε Ραντούλοβιτς, που τα δύο προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε στην ΑΕΚ. Παράλληλα, η Πυλαία κράτησε ένα πολύ αξιόλογο υλικό (Καλόμοιρος, Ανανιάδης, Κουκμίσης, Ορφανουδάκης, Καβουσανάκης κ.α.), συνθέτοντας έτσι ένα ποιοτικό ρόστερ.

Γούσιος: «Με συνέπεια απέναντι στο πλάνο μας»
Στο τιμόνι του συλλόγου της Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά ο Πάνος Γούσιος. Όπως επισημαίνει, «πέρσι ήταν μία πολύ καλή χρονιά για εμάς. Αν και νεοφώτιστοι στην κατηγορία δείξαμε μεγάλη σταθερότητα και καταφέραμε να κάνουμε μεγάλες νίκες, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Φέτος, υπάρχουν κάποιες απώλειες μετά τη μεταγραφική περίοδο, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και κάποιες σημαντικές προσθήκες. Θεωρώ ότι η ομάδα σε κάποιους τόμείς έχασε, αλλά σε κάποιους άλλους θα είναι καλύτερη. Το θέμα είναι να εντάξουμε τους νέους αθλητές μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην αγωνιστική φιλοσοφία μας, ώστε από την πρώτη αγωνιστική να είμαστε έτοιμοι. Προσπαθούμε να προχωράμε με συνέπεια απέναντι στο πλάνο μας. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω από την ομάδα που τρέχουν καθημερινά και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του συλλόγου επιδιώκουμε να ενισχύουμε το υλικό με όσο γίνεται καλύτερες προσθήκες, ώστε να στοχεύουμε ψηλότερα».

Στη μεταγραφικη περίοδο υπήρξε έντονη κινητικότητα από τις περισσότερες ομάδες. Για τον Πάνο Γούσιο, συνεπάγεται ότι «το νέο πρωτάθλημα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό από το περσινό. Σχεδόν όλες οι ομάδες, ακόμη και εκείνες που ανέβηκαν από την Α2, ενισχύθηκαν σημαντικά. Περιμένω ένα πρωτάθλημα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όπου θα υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στο επίπεδο των ομάδων της κορυφής, αλλά και στο επίπεδο όλων των υπολοίπων».

Ο προπονητής της Πυλαίας, ψηφίστηκε στην τριάδα των καλύτερων προπονητών της περσινής σεζόν, διάκριση, που όπως λέει και ο ίδιος, αποτελεί αντανάκλαση της καλής πορείας που είχε η ομάδα . «Σίγουρα είναι κάτι ευχάριστο, ωστόσο είναι κάτι που σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στους αθλητές και σε όλη την ομάδα. Η καλή πορεία της ομάδας είναι προϋπόθεση για να έρχονται οι ατομικές βραβεύσεις, είτε προπονητών είτε αθλητών», σημείωσε ο Πάνος Γούσιος.

Τριανταφυλλίδης: «Υπεράνω προσδοκιών»
Ο Τάσος Τριανταφυλλίδης, διεθνής με τις Εθνικές ομάδες των ηλικιακών κατηγοριών είναι μεταξύ των νέων προσώπων της ομάδας. «Από την πρώτη στιγμή βρήκα στην ομάδα ένα πολύ καλό κλίμα. Αυτά που βρήκα εδώ ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου. Οι προπονήσεις είναι όπως πρέπει, βγάζουμε ένταση και θέλουμε να είμαστε στον κατάλληλο ρυθμό με την έναρξη της χρονιάς. Προσωπικά, για μένα είναι σημαντικό να βγάλω όλη τη χρονιά υγιής, μακριά από τραυματισμούς. Προσπαθώ σταδιακά να ανεβάζω ρυθμούς και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τις στόχους της», σχολίασε ο 22χρονος πλέι μέικερ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected