Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα - Οικονομία

Δεύτερη ευκαιρία για την ένταξη στις 120 δόσεις

Μια δεύτερη ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση σε έως 120 δόσεις των οφειλών προς τα Ταμεία και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση, με διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, σε περισσότερους από 600.000 επιστήμονες των οποίων τα συνολικά χρέη δεν απεικονίζονται στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρει η “Δημοκρατία”, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το οποίο σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή έχει εισάγει σχετικό άρθρο για να δώσει λύση. Στο άρθρο αυτό αναφέρεται ότι “για τους οφειλέτες όπου η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση περιλαμβάνει δύο στάδια, η καταληκτική ημερομηνία (30 Σεπτεμβρίου 2019) αφορά στην υποβολή του αιτήματος για τον προσδιορισμό της οφειλής στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ.

Στις περιπτώσεις αυτές “η υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να γίνει και μετά την καταληκτική ημερομηνία, όταν διαβιβαστούν οι οφειλές στο ΚΕΑΟ και εφόσον υποβληθεί η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση μέσω της πλατφόρμας του ΚΕΑΟ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019”.

Ωστόσο ακόμη και με τη διάταξη αυτή το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται ριζικά, δεδομένου ότι οι οφειλέτες δεν μπορούν πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου να δουν συνολικά τα χρέη τους. Δεν αποκλείεται δε με την πρώτη αίτηση να εγκλωβιστούν σε μια διαδικασία – ρύθμιση, η οποία όταν αποκτήσουν πρόσβαση στις συνολικές οφειλές, ενδέχεται να αποδειχθεί ότι τους είναι ασύμφορη”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected