Αθλήματα

Εκτός ημιτελικών η Βαλεντίνη

Μετά από δυο πολύ κλειστά σετ, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου “λύγισε” από την Amina Anshba και ολοκλήρωσε την πορεία της στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων στην Ποντγκόριτσα, στην προημιτελική φάση.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 22χρονη Ελληνίδα τενίστρια δεν κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Ρωσίδας Amina Anshba, από την οποία ηττήθηκε με 7-5, 7-6 (4), σε ένα παιχνίδι που μπορεί να είχε 2 σετ, αλλά ξεπέρασε τι 2,5 ώρες σε διάρκεια.

Έγινε μια πολύ μεγάλη μάχη ανάμεσα στις δυο παίκτριες, με τη Βαλεντίνη να επιστρέφει από το 0-2 και να φέρνει την ισορροπία νωρίς στο σετ. Μια ισορροπία που διατηρήθηκε ως το τέλος, όταν και η Anshba έκανε ξανά break, για να προηγηθεί με 6-5 και να σερβίρει επιτυχημένα για το 7-5.

Στο 2ο σετ η Ρωσίδα προηγήθηκε 2 φορές με break, στο 2-1 και στο 4-3, όμως η Γραμματικοπούλου κατάφερε να επιστρέψει και τις δυο. Έφτασε δυο πόντους μακριά από την ισοφάριση δυο φορές η Ελληνίδα, στο 4-5 15-30 και στο 5-6, 15-30, όμως και τις δυο η Anshba ανταποκρίθηκε κρατώντας το σερβίς της. Στο tie-break έλυσαν οι δυο παίκτριες τις διαφορές τους για το 2ο σετ και η Ρωσίδα απέκτησε από νωρίς το πάνω χέρι, κάνοντας το 3-0. Η Βαλεντίνη προσπάθησε να επιστρέψει, μείωσε μέχρι και σε 4-3, αλλά δεν ανέτρεψε το tie-break και η Anshba το κατέκτησε με 7-4, για να “κλειδώσει” την πρόκριση έπειτα από 2 ώρες και 37 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 2η συνεχόμενη πολύ μεγάλη μάχη για τη Βαλεντίνη, που λιγότερες από 24 ώρες πριν κέρδισε την Anastasia Detiuc με 4-6, 6-2, 7-6 (4), σε ένα παιχνίδι που χρειάστηκε 2 ώρες και 34 λεπτά για να ολοκληρωθεί και στο οποίο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επέστρεψε από το 0-4 στο 3ο σετ και έσβησε 4 match point συνολικά!

Στα ημιτελικά του χωμάτινου Futures της Ποντγκόριτσα που ανήκει στη σειρά των 25.000 δολαρίων, η Anshba θα αντιμετωπίσει την Κροάτισσα Tena Lukas, η οποία κέρδισε την Raluca Georgiana Serban που εκπροσωπεί την Κύπρο, με 6-3, 6-2.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected