Κατηγορίες
Αθλήματα

Σπουδαίο “διπλό” της Πυλαίας

Σπουδαία νίκη μέσα σε μια ιστορική έδρα πέτυχε ο ΑΕΣΧ Πυλαίας καθώς επικράτησε με 22-20 επι του Ιωνικού, παίρνοντας έτσι τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα.

Με πρωταγωνιστές τους Κουκμίση που ήταν αλάνθαστος από τα επτά μέτρα και Ραντούλοβιτς όπου σε ένα ακόμα παιχνίδι είχε ποσοστό κοντά στο 50% και 3/4 αποκρούσεις πέναλτι, πραγματοποίησε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Όπως αναφέρει το e-handball.gr, το παιχνίδι ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι θα ήταν ντέρμπι καθώς και οι δύο ομάδες είναι ίδιας δυναμικότητας και ήθελαν τη νίκη καθεμιά για δικούς της λόγους. Για τους γηπεδούχους ήταν ένα ιστορικό παιχνίδι, καθώς ήταν το πρώτο εντός έδρας μετά την επιστροφή τους στη «μεγάλη» κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ελαφρώς καλύτερα την αναμέτρηση και κατάφεραν να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 4-2. Στη συνέχεια όμως ο Ιωνικός με προσπάθειες του Αϊβαλιώτη ισοφάρισε. Μάλιστα, με τον Αντωνόπουλο και τον Μπουλούμπαση κατάφερε με ένα σερί 5-0 να περάσει και μπροστά (7-4). Με τον Κουκμίση από τα επτά μέτρα και τον Καλόμοιρο από την περιφέρεια η Πυλαία κατάφερε να ισοφαρίσει και πάλι τον αγώνα και τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 9-9.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με ένα σερί 5-0 και πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα, καθώς εκμεταλλεύτηκε και την επιθετική αφλογιστία του Ιωνικού, ο οποίος δεν βρήκε δίχτυα για περίπου 9 λεπτά. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διαχειριστούν τη διαφορά που απέκτησαν (σε αντίθεση με τον αγώνα απέναντι στον Διομήδη) και παρά το γεγονός ότι ο Ιωνικός προσπάθησε να κρατηθεί κοντά στο σκορ, έδειξαν ψυχραιμία και πανηγύρισαν την πρώτη νίκη για φέτος.

ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ – ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ 20-22

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 2-4, 6-4, 8-5, 8-7, 9-9 (ημχ.) 9-12, 10-14, 11-16, 14-19, 17-20, 20-22

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ (Μάκης Παπακώστας): Τσακνής, Αϊβαλιώτης 2, Βαρής, Αργυράκης, Μπούτος 2, Αποστολίδης, Ζαχάρης 1, Κρητικός, Συγγάρης, Αντωνόπουλος 5, Σιάτρας, Μαντζόπουλος 1, Χελιώτης 1, Λιόλιος 5, Τσάτσας 1, Μπουλούμπασης 2.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (Παναγιώτης Γούσιος): Ραντούλοβιτς, Ζαφείρης 2, Ανθομελίδης, Μπάτζιος 2, Κουκμίσης Κ., Μέτσης, Κουκμίσης Ν. 9, Ψωμανθιανός, Ορφανουδάκης, Ανανιάδης 1, Καλόμοιρος 2, Καβουσανάκης 3, Παπαγεωργίου 2, Τριανταφυλλίδης 1, Αλατσατιανός, Τσόχας.

Διαιτητές: Τσάκωνας-Φωτακίδης, Δίλεπτα: 9-10, Πέναλτι: 2/5-6/6

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected