Κατηγορίες
Αθλήματα

Στον ημιτελικό με φετινό ρεκόρ ο Δουβαλίδης, ολοκλήρωσε η Βασιλείου (vid)

Την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση επιβεβαίωσε ο Κώστας Δουβαλίδης στην κορυφαία διοργάνωση της σεζόν, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που είναι σε εξέλιξη στη Ντόχα.

Ο πρωταθλητής μας κατέλαβε την τρίτη θέση στην 4η προκριματική σειρά των 110 μ. εμπ. με 13.43 (0,4) και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 13.46. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα έτσι προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον ημιτελικό της διοργάνωσης, στην έκτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Δουβαλίδης προκρίθηκε με την 10η επίδοση κι αν και γνωρίζει πως η υπόθεση πρόκριση στον τελικό είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, στον ημιτελικό της Τετάρτης θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό και να κατέβει το φράγμα των 13.40.

Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού σημείωσε ο Ορλάντο Ορτέγκα (Ισπανία) με 13.15 (-0,5) και ακολούθησε ο νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης, Ομάρ Μακλίντον με 13.17 (0,2). Στον ημιτελικό προκρίθηκε και ο Κύπριος Μίλαν Τραίκοβιτς με 13.37 (0,2), που ήταν η έκτη επίδοση του προκριματικού.

Στον δύσκολο και μοναχικό 9ο διάδρομο της 5ης σειράς , στον οποίο για πολλά μέτρα δεν υπάρχει επαφή με τις υπόλοιπες διαδρομές αγωνίστηκε η Ειρήνη Βασιλείου στα 400 μ., στην τέταρτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Ντόχα του Κατάρ. Η αθλήτρια από την Κρήτη, στη δεύτερη συμμετοχή της στη διοργάνωση σημείωσε 52.31 και κατέλαβε την έβδομη θέση. Η Βασιλείου προσπάθησε στο δεύτερο μισό της κούρσας να ανεβάσει το ρυθμό της όμως δεν κατάφερε να βρει το χρόνο, που θα της έδινε κάτι καλύτερο από την 36η θέση στο σύνολο. Η Βασιλείου ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας νωρίτερα κάνει ατομικό ρεκόρ και έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση για το Παγκόσμιο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected