Κατηγορίες
Αθλήματα

Η Νάουσα γιορτάζει τα 40 χρόνια ΟΧΕ

Στα πλαίσια της προετοιμασίας των ομάδων χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ και ενόψει των πρωταθλημάτων που θα συμμετάσχουν, οι ομάδες ανδρών (Α2 εθνική κατηγορία), παίδων και παμπαίδων Α΄ (πρωταθλήματα υποδομών ΤΕΧΠ) θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για τον εορτασμό των 40 χρόνων της Ελληνικής χειροσφαίρισης στην Νάουσα. Σημαντική θα είναι η συμμετοχή των ομάδων του Ζαφειράκη Νάουσας, ΓΑΣ Κιλκίς και της Ακαδημίας των Σπορ.

Όπως αναφέρει το e-handball, το ειδικό τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Νάουσας και το συνδιοργανώνουν μαζί με τον τοπικό σύλλογο του Ζαφειράκη και τους προπονητές ανάπτυξης της ΕΑΠ/ΟΧΕ, κ. Χρήστο Δεληχρήστο (Δυτ. Μακεδονίας) και κ. Γιάννη Παπαγιαννόπουλο (Πελοποννήσου- Λουτρακίου).

Οι δύο αναπτυξιακοί προπονητές θα καταφέρουν με αυτόν τον τρόπο να έρθουν αγωνιστικά αντίπαλοι αθλητές, που δεν έχουν συναγωνισθεί σχεδόν ποτέ μιας και αγωνίζονται σε διαφορετικές ενώσεις, εκτός εάν έχουν την τύχη να αγωνισθούν στην Α1 εθνική κατηγορία ή εάν έχουν προκριθεί στις τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων υποδομών.

Το ειδικό τουρνουά θα διεξαχθεί στην πόλη της Νάουσας στις 4, 5, και 6 Οκτωβρίου 2019.

Ταυτόχρονα με την παραπάνω προσπάθεια που θα γίνει, αναδεικνύεται και ένα μεγάλο πρόβλημα της Ακαδημίας των Σπορ, αλλά και γενικότερα με τις περιφερειακές – απομακρυσμένες ομάδες από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σχετικά με την προετοιμασία των συγκεκριμένων ομάδων, αλλά και των επίσημων αγώνων των πρωταθλημάτων της Ο.Χ.Ε. που συμμετέχουν.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας των Σπορ κ. Χρήστος Δεβελέγκας τονίζει:

«Πολλές φορές έχουμε πάει σε άλλες πόλεις δαπανώντας αρκετά χρήματα για να παίξουν φιλικούς αγώνες προετοιμασίας οι ανδρικές μας ομάδες, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ανταπόκριση από άλλους συλλόγους να έρθουν στην πόλη μας να παίξουμε και στην Πάτρα. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες περιφερειακές πόλεις και δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει ανάπτυξη του αθλήματος στην περιφέρεια όσο θα θέλαμε, ακόμη και διαμέσου διαφόρων εκδηλώσεων μεγάλου βεληνεκούς. Νομίζω ότι η ομοσπονδία πρέπει να σταθεί στο πρόβλημα μας και να βρει μια λύση, μιας και το ίδιο συμβαίνει και σε επίσημους αγώνες των πρωταθλημάτων που συμμετέχουμε. Δεν γίνεται οι αθλητές μας να μην παίζουν φιλικούς ακόμη και σε επίσημους αγώνες. Αναγκαζόμαστε τώρα να δαπανήσουμε πάρα πολλά χρήματα για την συμμετοχή μας στο τουρνουά της Νάουσας, γεγονός που θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν κάπου αλλού. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τις ομάδες της βορείου Ελλάδος που θα μας φιλοξενήσουν για το προσεχές τριήμερο».

Την Τετάρτη στη 13.00 στα γραφεία της ΟΧΕ θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών, όπου θα συμμετάσχει και η Ακαδημία των Σπορ Πάτρας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected