Κατηγορίες
Αθλήματα

Πρόκριση στον τελικό ο Τσιτσιπάς!

O Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Alexander Zverev, σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό που έσωσε τριπλό set point και ολοκλήρωσε στο 6ο του match point για να προκριθεί στον πρώτο του τελικό από το Μάιο.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Zverev με 7-6 (6), 6-4 σε έναν απολαυστικό ημιτελικό στο Πεκίνο και αύριο θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο της καριέρας του και 3ο στη φετινή χρονιά.

Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, θα βρεθεί σε τελικό στο tour για πρώτη φορά μετά από 5 περίπου μήνες, απ’ όταν φιναλίστ στο Masters της Μαδρίτης τον περασμένο Μάιο. Συνολικά θα είναι ο 8ος τελικός της καριέρας του και ο 5ος στο 2019, μετά από τη Μασσαλία (νικητής), το Ντουμπάι (φιναλίστ), το Εστορίλ (νικητής) και τη Μαδρίτη (φιναλίστ).

Το 1ο σετ τα είχε όλα, με τον Στέφανο να επιστρέφει από το 1-3 και με 4 κερδισμένα game στη σειρά να φτάνει στο 5-3. Ο Zverev απάντησε με άμεσο break και οδήγησε αυτό το σετ στο tie-break, όπου είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να το κατακτήσει, αφού προηγήθηκε με 6-3. Μια νέα ανατροπή όμως, ακόμα δυσκολότερη, ακολούθησε για τον Στέφανο, που έσβησε 3 set point στη σειρά και με 5 συνεχόμενους πόντους κατέκτησε το tie-break με 8-6!

Συναρπαστικό ήταν το 2ο σετ, με τον Στέφανο να παίζει πιο ελεύθερα και να κυριαρχεί στο court στην αρχή, κάνοντας συνεχόμενα break για το 5-1. Είχε μάλιστα 2 match point για να κάνει και 3ο διαδοχικό break και να τελειώσει το σετ στο 6-1. Ο Zverev όμως τα έσβησε και χωρίς να έχει πια κάτι να χάσει ήταν εκείνος που έπαιζε πιο ελεύθερα, για να κάνει και ένα break στη συνέχεια και να μειώσει σε 5-4.

O Στέφανος δεν έχασε την ψυχραιμία του και κατάφερε να κλείσει τον αγώνα στο 10ο game, σερβίροντας επιτυχώς για το 6-4. Και αυτό το game είχε πίεση για τον πρωταθλητή μας, που προηγήθηκε με 40-0 και βρέθηκε στην ισοπαλία, αφού ο Zverev έσωσε ακόμα 3 match point. Τελικά, στην 6η ευκαιρία του συνολικά, ο Έλληνας τενίστας “σφράγισε” τη μεγάλη νίκη, 1 ώρα και 51 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα.

Αυτή ήταν η 3η διαδοχική νίκη του Τσιτσιπά επί του Zverev, τον οποίο πλέον έχει κερδίσει 3 φορές σε 4 αναμετρήσεις (3-1). Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Dominic Thiem, στις 14:30 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 7HD). Θα είναι η πρώτη τους συνάντηση για φέτος και η 6η συνολικά, με τον Αυστριακό να έχει μια νίκη περισσότερη (3-2).

Επίσης, να σημειωθεί πως ο Τσιτσιπάς έχει εξασφαλίσει ένα minimum 300 πόντων από αυτή την εβδομάδα, για τον αγώνα που δίνει για να μπει στο ATP Finals του Λονδίνου. Αν κατακτήσει και τον τίτλο, θα είναι μια ανάσα πλέον μακριά από τη μαθηματική εξασφάλιση της πρόκρισης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected