Κατηγορίες
Ακαδημίες Ημαθίας

Καταγγελία του Ολυμπιακού Νάουσας

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Ολυμπιακού Νάουσας με την οποία καταγγέλλει την επαναλαμβανόμενη όπως τονίζει κατάσταση στην οποία βρίσκεται το γήπεδο μετά από εκδρομή μαθητών στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου.

Αναλυτικά :

«Η διοίκηση του Ολυμπιακού Νάουσας, σε αντίθεση με άλλους συλλόγους, δεν θέλησε ποτέ να κλειδώσει τις πόρτες σε ένα γήπεδο και τους χώρους του που είναι δημοτική περιουσία. Πάντα προσπαθούσε να αφήσει ανοιχτά τις αθλητικές εγκαταστάσεις για να έρχονται αθλητές και παιδιά να αθλούνται.

Με λύπη μας, εδώ και δύο χρόνια διαπιστώνουμε πως αν δεν κλειδώσεις δεν σώζεις.

Οι εκδρομές των σχολείων της πόλης, και οι αντίδραση των παιδιών προς το γήπεδο και τους χώρους του, μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τι άνθρωποι είμαστε τελικά….

Σε κάθε εκδρομή τους, καλούμαστε να διορθώνουμε και να επισκευάζουμε παγκάκια, σπασμένες καρέκλες, βρισιές γραμμένες με ανεξίτηλους μαρκαδόρους στα τραπέζια, στα σκαμπό, στους πάγκους, σκουπίδια παντού, σωρούς από σπόρια παντού, τυρόπιτες ποδοπατημένες, δεκάδες μπουκάλια χυμών και νερών μέσα στο τερέν, κατεστραμμένα δίχτυα, σπασμένα γυάλινα σταχτοδοχεία μέσα στο χόρτο, εκεί που τα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο, μπύρες πεταμένες, χαρτιά, χαρτοπετσέτες, πλαστικά, ΠΑΝΤΟΥ! Κατεστραμμένα τα πάντα.

Πολλές φορές έχουμε επικοινωνήσει με καθηγητές, γονείς και παιδιά, μήπως διορθώσουμε την κατάσταση.

Όχι.

Η κατάσταση δεν διορθώνεται. Και δεν διορθώνεται, διότι τα πάντα ξεκινούν από την παιδεία. Και η παιδεία είναι άφαντη τούτες τις μέρες.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους υπεύθυνους.

Σεβαστείτε τους χώρους. Σεβαστείτε τα πράγματα. Σεβαστείτε τους ανθρώπους που τον φροντίζουν. Μάθετε στα παιδιά σας να σέβονται. Μάθετε στους μαθητές σας να φροντίζουν ότι δεν τους ανήκει. Μάθετε να φέρεστε.

Διαφορετικά, οι εγκαταστάσεις θα κλειδωθούν, με σκοπό να προφυλάξουμε το αυτονόητο. Τον χώρο που θα έπρεπε όλοι να έχουμε πρόσβαση σε αυτόν.

Λυπούμαστε πολύ, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση.

Δεν μας ακούει κανείς. Κανένας καθηγητής, κανένας γονέας, κανένας μαθητής.

Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε. Όλοι μας.»

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ