Κατηγορίες
Basket

Συνεχίζει το σερί ο Ζαφειράκης Νάουσας, πέρασε και από την Κατερίνη

Μία ακόμη νίκη για τον Ζαφειράκη Νάουσας (η τέταρτη σε πέντε ματς), που πέρασε και από το Κλειστό γήπεδο του Σταθμού στην Κατερίνη, όπου επικράτησε του Πιερικού Αρχέλαου με 67-59.

Σε ένα παιχνίδι όπου είχε τον πλήρη έλεγχο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, η ομάδα της Ημαθίας νίκησε πιο εύκολα απ όσο μαρτυρά το τελικό σκορ τον Πιερικό Αρχέλαο, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν την ανωτερότητά τους μέσα στο παρκέ και να έχουν το προβάδισμα καθ όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου, χωρίς να αφήσουν τον Πιερικό να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.

Από την άλλη, οι παίκτες του Θανάση Τοπούζη έδειξαν μαχητικότητα και θέληση, ωστόσο αφενός ήταν πολύ άστοχοι επιθετικά και αφετέρου είδαν τους αντιπάλους να εκμεταλλεύονται τα λάθη τους και να πετυχαίνουν μια δίκαιη νίκη. Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα, η ομάδα της Νάουσας βελτίωσε το ρεκόρ της στο 4-1, ενώ ο Πιερικός Αρχέλαος υποχώρησε στο 1-4.

Όπως αναφέρει το Katerinisport, στο πρώτο δεκάλεπτο, η φιλοξενούμενη ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ και πήρε από πολύ νωρίς προβάδισμα 8 πόντων, με τον Πιερικό Αρχέλαο να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι έπειτα από πέντε λεπτά παιχνιδιού (2-8, 5′ και 20»). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι άστοχοι επιθετικά αλλά και ευάλωτοι αμυντικά με τους παίκτες του Ζαφειράκη να εκμεταλλεύονται το γεγονός και να κλείνουν την περίοδο με αέρα 11 πόντων (8-19).

Στην δεύτερη περίοδο, η ομάδα της Νάουσας ανέβασε από νωρίς τη διαφορά στο +15 με τον Πιερικό να τρέχει ένα σερί 7-0 και να μειώνει στους 8 (15-23, 6′ και 44»). Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο απάντησαν με ένα δικό τους επιμέρους σκορ 0-9 (15-32, 3′ και 57») εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 17 πόντους, ενώ με το ίδιο προβάδισμα πήγαν και στα αποδυτήρια (25-42).

Στην τρίτη περίοδο, ο Ζαφειράκης αύξησε ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του με το «καλημέρα» φτάνοντας στο +19 με τον Πιερικό Αρχέλαο να προσπαθεί με … νύχια και με δόντια να κρατηθεί όσο πιο κοντά γινόταν. Οι παίκτες των φιλοξενουμένων συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν άφησαν τον Πιερικό να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής και εν τέλει έκλεισαν το δεκάλεπτο με «μαξιλάρι» 15 πόντων (42-57).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το σκηνικό δεν άλλαξε με τους παίκτες του Ζαφειράκη να έχουν το ματς υπό τον έλεγχό τους, κρατώντας τους αντιπάλους μακριά στο σκορ μέχρι τα μέσα περίπου της περιόδου. Από κει και έπειτα, ο Πιερικός Αρχέλαος τα έπαιξε όλα για όλα, σταδιακά μείωνε την απόσταση, ωστόσο ήταν πλέον πολύ αργά και το μόνο που κατάφερε ήταν να τρέξει ένα επιμέρους 13-2 και να ηττηθεί εν τέλει με διαφορά μικρότερη των δέκα πόντων (59-67).

Διαιτητές: Μητώνας – Γρηγοριάδης.
Δεκάλεπτα: 8-19, 25-42, 42-57, 59-67.

Πιερικός Αρχέλαος (Τοπούζης): Χατζηαγοράκης 16 (2), Μποζίνης 3, Τζιοβάρας 6, Μυλοβιανός, Ζησόπουλος 18 (1), Μαλαματίδης, Καρυπίδης 3, Τσαλμπούρης, Κουπάντσης 1, Ζαρκανέλας 2, Ρέντζος 6, Ελευθεριάδης 4.

Ζαφειράκης Ναόυσας (Τούφας): Βάιγκαντ 5 (1), Μώκας, Μουρατίδης 9 (1), Ζιάνης 1, Βαδόλας 2, Νικολαΐδης, Τούφας 6, Σκουλαριώτης 10 (2), Σιδηρόπουλος 8 (2), Δίντσης 10 (1), Ζέφυρος, Πράπας 16.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected