Κατηγορίες
Super League 1

60 χρόνια Α’ Εθνική, σαν σήμερα 19 Νοεμβρίου : Το πρώτο ντέρμπι σε συνδρομητική και η νίκη της Καλαμάτας επί της ΑΕΚ

1961
Με έξι νίκες και μια ισοπαλία στα επτά πρώτα παιχνίδια τους, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ συναντιούνται στη Λεωφόρο σε ένα πρόωρο ντέρμπι τίτλου. Με απόλυτο πρωταγωνιστή το Γιάννη Χολέβα, που κάνει χατ τρικ, ο Παναθηναϊκός επικρατεί με 4-1 (25’ σουτ Χολέβας, 39’ σουτ Χολέβας, 80’ σουτ Θεοφάνης, 84’ κεφαλιά Χολέβας)

1967
Με πέντε νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός πηγαίνει στα Μέγαρα για τη νίκη. Μάλιστα προηγείται στο 25’ με πέναλτι του Γιώργου Σιδέρη. Ωστόσο οι γηπεδούχοι κάνουν μεγάλο παιχνίδι και πετυχαίνουν την ανατροπή νικώντας με 3-1 (40’ σουτ Φωκιανός, 76’ σουτ Εμμανουήλ, 87’ σουτ Δέσκος). Είναι η μοναδική νίκη του Βύζαντα επί του Ολυμπιακού στην κατηγορία.

1994
O Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και για πρώτη φορά παιχνίδι τους καλύπτεται από τη συνδρομητική τηλεόραση. Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια της περασμένης σεζόν αλλά προέρχεται από δύο ήττες με Λεβαδειακό και Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έχει τρεις ήττες στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια του, οπότε και οι δύο θέλουν τη νίκη.
Ο Τάις Λίμπρεχτς βλέπει την ομάδα του να υπερέχει. Ωστόσο ένα γκολ του Τιμούρ Κετσπάια στο 38ο λεπτό κρίνει το παιχνίδι υπέρ της ΑΕΚ.

2000
Η Καλαμάτα δεν έχει νίκη στους πρώτους έξι αγώνες της και υποδέχεται την ΑΕΚ. Είναι το 13ο παιχνίδι μεταξύ τους και η μεσσηνιακή ομάδα δεν έχει νικήσει ποτέ. Ωστόσο βρίσκεται σε καλή μέρα και επικρατεί με 3-1 (13’ κεφαλιά Σοάρες, 59’ σουτ Μπόατενγκ, 70’ σουτ Φρατζέσκος – 83’ σουτ Ζήκος). Παρά τη νίκη η Καλαμάτα δεν απέφυγε τον υποβιβασμό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected