Κατηγορίες
Basket

Σε κρίσιμη καμπή το BCL για της ελληνικές ομάδες

Με την 6η αγωνιστική θα συνεχιστεί το Basketball Champions League.

Την αρχή για τις ελληνικές ομάδες θα κάνει η ΑΕΚ υποδεχόμενη αύριο (19/11, 19:00) τη γερμανική Ράστα Βέχτα ενώ την Τετάρτη (20/11) θα αγωνιστούν οι άλλοι δύο εκπρόσωποι της Basket League στη διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την ισπανική Σαραγόσα (19:00) και το Περιστέρι δύο ώρες μετά (21:00) θα αγωνιστεί στη Γερμανία απέναντι στην Μπάμπεργκ.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή του 2ου ομίλου με απολογισμό τεσσάρων νικών στα πέντε ματς και απέναντι της θα βρεθεί η Ράστα Βέχτα που είναι στο 3-2. Η “Ένωση” προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες στη διοργάνωση αλλά και το σημαντικό “διπλό” επί του Ηρακλή για την Basket League. Συνεχίζει όμως να έχει κάποια αγωνιστικά προβλήματα, αφού εκτός προγράμματος παρέμειναν και σήμερα οι Στέφαν Γιάνκοβιτς και Κέντρικ Ρέι.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε σήμερα για την αντίπαλο της ΑΕΚ: “Παίζουμε με μία καλή γερμανική ομάδα, με χαρακτήρα, με ποιότητα και με καλά στοιχεία στο παιχνίδι της. Είναι καλά δομημένη σε άμυνα και επίθεση, έχει πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Για εμάς είναι το τρίτο παιχνίδι σε διάστημα έξι ημερών. Πρέπει να διαχειριστούμε την κόπωση μας και τα στοιχεία στο κομμάτι της συγκέντρωσης και της ενέργειάς μας” και πρόσθεσε: “Κάθε ομάδα για να επιβληθεί, πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό και να περιορίσει τα δυνατά σημεία του αντιπάλου. Θα πρέπει να ισορροπήσουμε στο κομμάτι της άμυνας και να έχουμε καλές λύσεις στην επίθεση. Παίζει σκληρά και σε υψηλό ρυθμό σε 40 λεπτά”.

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς που έκανε ντεμπούτο το Σάββατο στο Ιβανώφειο, ετοιμάζεται για την πρώτη εμφάνιση του και στο BCL: “Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα. Είναι σε ένα σημαντικό σημείο της σεζόν. Αν μπουν οι βάσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα βγουν και οι στόχοι της σεζόν. Η ομάδα είναι πολύ καλή, όπως και οι παίκτες. Όσο περνάει ο καιρός, θα δέσουμε και τα αποτελέσματα θα έρθουν μόνα τους”.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε την περασμένη εβδομάδα τον δρόμο προς την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη του απέναντι στην Μπρίντιζι και περιμένει την Τετάρτη τη Σαραγόσα με την οποία τον συνδέει ένας τελικός και ο πρώτος από τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους του, το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1991. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού και ο Τζεκουάν Λιούις που σήμερα έκανε πρόγραμμα θεραπείας θα είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση με την ισπανική ομάδα.

Σε τροχιά πρόκρισης θέλει να διατηρηθεί το Περιστέρι που θα κοντραριστεί με την Μπάμπεργκ με την οποία ισοβαθμεί στο 3-2. H ομάδα του Ηλία Ζούρου προέρχεται από τη νίκη στο Μαυροβούνιο επί της Μόρναρ Μπαρ αλλά και την 6η νίκη της σε επτά παιχνίδια της Basket League κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Σκούτσι Σμιθ είπε σήμερα για τον αγώνα με την Μπάμπεργκ: “Είναι ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Πρέπει να περιορίσουμε τον Πάρις Λι και να είμαστε σε καλή βραδιά στην επίθεση, προκειμένου να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν για να βγούμε νικητές”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected